Εικόνα - σοκ: Νάιλον... γεύμα για πρόβατο στα Καπαριανά

Περίεργα
Εικόνα - σοκ: Νάιλον... γεύμα για πρόβατο στα Καπαριανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη προκαλεί η φωτογραφία του προβάτου να καταβροχθίζει ένα πλαστικό

Η φωτογραφία θα μπορούσε να συγκριθεί με κάποιες από το “National Geographic” που δείχνουν θαλάσσια είδη να δηλητηριάζονται από τη βρώση πλαστικού...

Νομίζω ότι στην ξηρά διαφέρει πολύ το πράγμα: Η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα του Facebook «ΔΙΑ-SOS-ΤΕ τη Μεσαρά» και δείχνει ένα πρόβατο στα Καπαριανά να μηρυκάζει ένα κομμάτι πλαστικό, νάιλον!

Σε εμάς μοιάζει κάποιο υπόλειμμα από θερμοκήπιο. Έχουμε δει μηρυκαστικά να τρώνε υφάσματα! Οι κατσίκες για παράδειγμα. Όμως και νάιλον; Το εικονιζόμενο δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό για το πού οδεύουμε και ποιο περιβάλλον διαμορφώνουμε για να ζήσουμε.

Η φωτογραφία συνοδεύεται στο Facebook από το ακόλουθο κείμενο:

«Καλή χώνεψη! Μπορεί να γκρινιάζουμε κατά καιρούς ότι στην εποχή μας τρώμε “πλαστικό φαγητό” που δεν έχει τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τη θρεπτική αξία που είχε η κάθε τροφή, το πρόβατο ωστόσο της φωτογραφίας στα Καπαριανά Μοιρών δείχνει να απολαμβάνει το πλαστικό γεύμα του. Πλαστικό κυριολεκτικά, αφού αυτό που μασούν οι σιαγόνες του δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον! Το γνωρίζαμε ότι η εν λόγω κατηγορία τετραπόδων είναι παμφάγα (μια ματιά στις πλαγιές της περιοχής που τις νέμονται αιγοπρόβατα και οι οποίες έχουν καταντήσει των “Ψαρών η ολόμαυρη ράχη”, αρκεί για να το επιβεβαιώσει), ωστόσο ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε ότι θα καταβρόχθιζαν ακόμα και το πλαστικό! Παρακαλούμε όποιον κτηνίατρο, νομίατρο, ψυχίατρο έχει μια εξήγηση για το φαινόμενο, να μας τη μεταφέρει - πολύ θα θέλαμε να την ακούσουμε...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News