Κέρδισε 850 ευρώ μέσω... τηλεφωνικής απάτης

Ηράκλειο
Κέρδισε 850 ευρώ μέσω... τηλεφωνικής απάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική απάτη με δωροεπιταγές στο Ηράκλειο

Τηλεφωνούν από σταθερό της Αττικής και αρχίζουν το παραμύθι... «Κερδίσατε μια δωροεπιταγή 850 ευρώ από το Γενικό Σούπερ-Μάρκετ Προσφορών και διεκδικείτε και 1.000 ευρώ μετρητά αν τηλεφωνήσετε στο 901 9015954»!

Αυτό το παραμύθι άκουσε, προ ημερών αναγνώστρια της στήλης από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Κι όταν ρώτησε η αναγνώστρια πώς τα κέρδισε όλα αυτά τα δώρα, σαφώς υποψιασμένη για την απάτη, τότε η εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι «σε κάποιο διαγωνισμό που συμμετείχατε για κάποιο άλλο δώρο, όπως σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο σούπερ-μάρκετ».

Όταν η αναγνώστρια απάντησε ότι ποτέ δε δίνει τηλέφωνα και στοιχεία, τότε η εκπρόσωπος της εταιρείας άρχισε να ζορίζεται και επικαλέστηκε τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα όταν τη ρώτησε επίμονα η αναγνώστρια αν ξέρει το όνομά της και πως δεν ισχύει ο ίδιος νόμος και για τη χρήση του κινητού της.

Η εκπρόσωπος, αφού είχε αρχίσει να τα χάνει, άρχισε να παραπέμπει επίμονα σε πληροφορίες από τον αριθμό 901 κ.λπ.

Η πληροφορία έφτασε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” μαζί με τη φωτογραφία από το κινητό με την κλήση από τον αριθμό 2120001530 με την ένδειξη Αθήνα/Πειραιάς/Σαλαμίνα και τότε αρχίσαμε την αναζήτηση στο Google.

Ανακαλύψαμε δημοσιεύματα από το 2017 για τέτοιου είδους απάτες με ανάλογες στιχομυθίες και τηλεφωνικούς αριθμούς!

Η νομοθεσία προστατεύει τον πολίτη και τα προσωπικά του δεδομένα και απαγορεύει κάθε χρήση τηλεφωνικού αριθμού χωρίς έγγραφη συναίνεσή του.

Μάλιστα, ανακαλύψαμε στα άδυτα του διαδικτύου ότι η κάθε κλήση στον αριθμό 901 κ.λπ. κοστίζει περίπου 5 ευρώ το λεπτό και φυσικά δώρο και χρήμα δεν υπάρχουν! Απλώς σου χρεώνουν το τηλέφωνο... αυτό είναι το κλου! Προσοχή λοιπόν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News