Το τρικ της κυβέρνησης… με τα αυθαίρετα

Περίεργα
Το τρικ της κυβέρνησης… με τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνει για να «πείσει» τους αυθαιρετούχους να περάσουν από το… ταμείο

Τρικ για να καταφέρει κι άλλους αυθαιρετούχους να περάσουν από το... ταμείο βρήκε η κυβέρνηση

Σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα παρέχεται έκπτωση 30% (από 20% που ισχύει σήμερα) επί του συνολικού ποσού του προστίμου νομιμοποίησης αυθαιρέτου, εάν αυτό καταβληθεί εφάπαξ έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής στον Νόμο 4495/2017.

Επίσης, έκπτωση 20% (από 10% που ισχύει σήμερα) επί του συνολικού ποσού του προστίμου θα έχει ο αυθαιρετούχος που θα αποφασίσει να μην ξοφλήσει το πρόστιμο, αλλά να καταβάλει μόνο το 30% της οφειλής του, αλλά έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις μπορούν να ερμηνευτούν και ως... οιωνός μιας νέας παράτασης της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων, η οποία εκπνέει στις 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η λήψη μιας τέτοιας απόφασης, όπως επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ.), αναμένεται να αποφασιστεί εντός του επόμενου μήνα, οπότε θα πλησιάζει και η καταληκτική ημερομηνία του Νόμου 4495/2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News