Το κλειδί… ο σεβασμός, όλοι τον πρεσβεύουμε, λίγοι τον εφαρμόζουμε

Περίεργα
Το κλειδί… ο σεβασμός, όλοι τον πρεσβεύουμε, λίγοι τον εφαρμόζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι φιλόζωοι να μαζεύουν τα σκουπίδια τους»

H φωτογραφία αυτή απεικονίζει ακριβώς αυτό που όλοι πρεσβεύουμε αλλά λίγοι εφαρμόζουμε: τον σεβασμό!

Είτε πρόκειται για τον σεβασμό μας στον συνάνθρωπο είτε προς τα ζώα, είτε προς το περιβάλλον και το αστικό τοπίο στο οποίο ζούμε.

Ο σεβασμός, εξάλλου, διασφαλίζει τις συνθήκες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο θα εξασφαλίζεται η ατομική ελευθερία, χωρίς να θίγεται η ελευθερία ή το δικαίωμα κανενός.

Σε ένα σημείο του παλιού πεζοδρομίου της λεωφόρου Δικαιοσύνης συνηθίζεται χρόνια τώρα να φροντίζονται τα αδέσποτα ζώα, κυρίως οι γάτες. Πρόκειται για το σημείο μπροστά από το οικόπεδο του υπουργείου Πολιτισμού, που αποτελεί μοναδικό σημείο πρόσβασης του αραβοβυζαντινού τείχους.

Το σημείο όπου φροντίζονται με φαγητό και νερό τα ζώα είναι πεντακάθαρο, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Ωστόσο μια πινακίδα λίγο πιο ψηλά γράφει: «Οι φιλόζωοι να μαζεύουν τα σκουπίδια τους».

Τόσο το ύφος της γραφής όσο και το περιεχόμενο της πινακίδας αφήνουν πολλά περιθώρια ερμηνείας και για εκείνους που ενδεχομένους ταΐζουν τα ζώα, αλλά και για εκείνον που το έγραψε... Όπως και να το σκεφτείτε, «σεβασμός» είναι το «κλειδί»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News