"Μικρά κ' Περίεργα"

Τώρα και Εξομολόγηση μέσω… Messenger!

Προσοχή!

Τον γύρο του Facebook κάνει από χθες ανάρτηση ενός ρασοφόρου, που αυτοαποκαλείται «πατέρας» ή «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος» και προτείνει στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να τους εξομολογήσει μέσω Messenger!

Το φαινόμενο αγυρτών ρασοφόρων, οι οποίοι εξαπατούν συστηματικά αφελείς ή καλόπιστους, με σκοπό το προσωπικό οικονομικό κέρδος, ή που έχουν περίεργα κίνητρα, όπως ο επικίνδυνος «πατήρ Κλεομένης», τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το υπουργείο Παιδείας και τις αστυνομικές Αρχές.

Εκατοντάδες κοινοποιήσεις έχει από χθες η ανάρτηση του αυτοαποκαλούμενου «αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου», ο οποίος “διαφημίζει” εξομολογήσεις μέσω του Messenger του Facebook.

«Η εξομολόγηση είναι μυστήριο της Εκκλησίας και δε γίνεται μέσω chat στο Facebook ή σε άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες», τονίζουν συνοδικές πηγές της Εκκλησίας της Ελλάδος, εφιστώντας την προσοχή των πιστών και των πολιτών απέναντι σε πρόσωπα που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον κλήρο, και τα οποία επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από κόσμο.

Ο «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος», σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ονομάζεται Νικόλαος Διαμαντόπουλος, δεν είναι κανονικός κληρικός, πολύ περισσότερο δεν έχει το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Δεν ανήκει στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν είναι εγγεγραμμένος σε καμία μοναστική αδελφότητα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Άγιο Όρος.

Σχόλια