"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι Γερμανοί λατρεύουν τη χωριάτικη! Ωδή της FAZ στη σαλάτα μας

Αφιέρωμα στην Greek salad έκανε γερμανική εφημερίδα

Σε ύφος καλοκαιρινό και φιλελληνικό ένα σύντομο άρθρο στον γαστρονομικό οδηγό της “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) εξυμνεί τη χωριάτικη σαλάτα, η οποία μνημονεύεται ελαφρώς ανορθόγραφα ως "greek salat". Αλλά η ουσία είναι αλλού:

«Περάσαμε το καλοκαίρι ή τουλάχιστον ένα μέρος του στην Ελλάδα. Και απολαύσαμε όχι μόνο τα ασύγκριτα νερά του Αιγαίου ή την αξιοσημείωτη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις πυρκαγιές, τις προσφυγικές ροές και την κρίση χρέους, αλλά (επίσης απολαύσαμε) και μία κλασική δημιουργία της ελληνικής κουζίνας, που συναντάμε παντού, στην Αθήνα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον κατάλογο εμφανίζεται ως "greek salat" και μαζί με ένα τζατζίκι και λίγο ψωμί αποτελεί έδεσμα φρέσκο και ελαφρύ, υγιεινό και εξαιρετικά απλό».

Για τους Γερμανούς, η χωριάτικη σαλάτα θα είναι πάντα μια όμορφη ανάμνηση διακοπών. Τι πίνουμε όμως με μια "greek salat"; Η γερμανική εφημερίδα δίνει και σε αυτό μια απάντηση:

«Ένα ποτήρι ούζο με πάγο και λίγο νερό ή ένα ελληνικό λευκό κρασί, τραγανό και δροσερό, από την αυτόχθονη ποικιλία Ασύρτικο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια