Κατσίκα... πρώτου ορόφου: Ποζάρει δεμένη σε οικοδομή

Περίεργα
Κατσίκα... πρώτου ορόφου: Ποζάρει δεμένη σε οικοδομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιο λόγο, άραγε, το ζώο βρίσκεται δεμένο στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας που τώρα χτίζεται;

Για γέλια και για κλάματα είναι η κίνηση ενός… ιδιοκτήτη κατσίκας να την ανεβάσει στον πρώτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής και μάλιστα να τη δέσει εκεί.

Τη φωτογραφία ανέβασε η σελίδα του Facebook «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά» και το κείμενο που συνοδεύει την εικόνα, αποδίδει την… κατάσταση του ζώου στον -πιθανό- φόβο του ιδιοκτήτη να μην του κλέψει κανένας επιτήδειος το ζωντανό.

Φυσικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι σε καμία περίπτωση αυτό το μέρος δεν είναι κατάλληλο για να μείνει έστω και για λίγο ένα ζώο, όπως μία κατσίκα η οποία ναι… μπορεί να κινδυνεύσει μόνη της και στον πρώτο όροφο μίας οικοδομής.

Η σελίδα γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας:

«Έχουμε ξαναεπισημάνει, πολύ πρόσφατα μάλιστα, από αυτήν εδώ τη σελίδα, ότι δυστυχώς δεν διανύουμε εποχές που μπορείς να αφήνεις τα ζωντανά σου -την αίγα σου, το πρόβατο σου, ακόμα και την κότα σου- να βοσκούν αμέριμνα στην κρητική ύπαιθρο, διότι οι πιθανότητες να μην τα ξαναβρείς είναι μεγάλες. Εξ ου και ο κόσμος ανακαλύπτει ολοένα και πιο απίθανα μέρη για να δέσει το ζώο του, αποθαρρύνοντας, όσο γίνεται τους υποψήφιους κλέφτες.

Καλή ώρα, ο ιδιοκτήτης της κατσίκας της φωτογραφίας, σε χωριό του Δήμου Φαιστού, που την ανέβασε στον… πρώτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής. Σίγουρα από τέτοιο υψηλό σημείο, το συμπαθές τετράποδο έχει άπλετη θέα και επειδή η οικοδομή βρίσκεται σε σημείο «πέρασμα», ποζάρει με άνεση και στο φακό των τουριστών που περνούν από δω, κάποιοι εκ των οποίων, υποθέτουμε, δεν χάνουν την ευκαιρία για να απαθανατίσουν μια εικόνα… ελληνικού φολκλόρ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News