Κοινωνικό τιμολόγιο... με βίλα

Περίεργα
Κοινωνικό τιμολόγιο... με βίλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλληνας που διαθέτει βιλάρα παρά κάτι… 1.000 τ.μ., «κατόρθωσε» να ενταχθεί στο… κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η λαμογιά εδώ και... δεκαετίες έχει γίνει περίπου το εθνικό μας σπορ και η πλημμελής λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών (θα έλεγε κανείς ότι έχουν στηθεί για... να είναι αναποτελεσματικοί, ε;) επιτρέπει τη διαιώνιση και το θέριεμά της, σε όλα τα επίπεδα του οικονομικού βίου της χώρας.

Εξόφθαλμο παράδειγμα για τα παραπάνω η περίπτωση ενός Έλληνα που, παρότι διαθέτει (και διαμένει σε) βιλάρα παρά κάτι... 1.000 τετραγωνικών μέτρων (972 τ.μ. για την ακρίβεια, την ώρα που η πλειοψηφία των οικογενειών με 4 ή 5 μέλη “στοιβάζονται” σε 80 ή 90 τ.μ.), είχε κατορθώσει με πλαστά δικαιολογητικά να ενταχθεί στο... κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να απολαμβάνει για πολλά χρόνια τεραστίων εκπτώσεων!

Ωστόσο, ο... πονηρέας αποκαλύφθηκε το 2017. Μετά τον εντοπισμό της παρανομίας, η ΔΕΗ στράφηκε κατά του εν λόγω πελάτη, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων του μειωμένου τιμολογίου που παράνομα απολάμβανε ο εν λόγω καταναλωτής, δηλαδή ποσό ύψους 24 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε προχωρήσει η (χρονοβόρα) διαδικασία για τη διεκδίκηση της οφειλής και φυσικά ο μπαταξής ούτε καν σκέφτηκε να ξεπληρώσει το τεράστιο χρέος.

Οπότε η ΔΕΗ προχωρά πλέον τις διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης μέχρι του ποσού των 24 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του οφειλέτη, μετά την εξάντληση όλων των νομικών μέσων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News