Τελικά τι είδους τουρισμό θέλουμε στην Κρήτη;

Περίεργα
Τελικά τι είδους τουρισμό θέλουμε στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παράπονα σταθερά στον τομέα της αγοράς – Πως θα δουν οι έμποροι «άσπρη μέρα»;

Η γκρίνια για τον φετινό τουρισμό γίνεται όλο και πιο έντονη. Και δεν αφορά μόνο έναν τομέα, εκείνο της αγοράς, που τα τελευταία χρόνια είχε το σταθερό παράπονο και αγωνία ότι δεν έβλεπε την ευημερία των αριθμών να μετατρέπεται και σε ευημερία στα ταμεία, αλλά σε όλους σχεδόν τους τομείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Ακόμα κι αν η εικόνα αυτή αλλάξει τον Αύγουστο, τον κατεξοχήν τουριστικό μήνα, όχι μόνο για τους Έλληνες, ο προβληματισμός δεν πρέπει να μετατεθεί για του χρόνου, αλλά να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής δουλειάς.

Πρέπει επιτέλους όλοι, αρχικά σε εθνικό και αφετέρου σε τοπικό επίπεδο, να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να θέσουν επί τάπητος όλα τα θέματα για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις. Και κυρίως πρέπει να κυριαρχήσουν δύο βασικά ζητήματα, για τα οποία ακούμε να γίνεται λόγος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αρχικά τον χειμερινό τουρισμό, που παρά τις προσπάθειες και τις φιλοδοξίες δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που όλοι θα ήθελαν. Από την άλλη πρέπει να μπει στην ατζέντα σε κυρίαρχη θέση το βασικό ερώτημα: Τι είδους τουρισμό θέλουμε στην Κρήτη, πώς μπορεί να εμπλουτιστεί το τουριστικό περιεχόμενο και πώς μπορεί να προβλεφθεί με καίριες κινήσεις το μέλλον;

Μόνο έτσι θα καταγραφούν τα ουσιαστικά προβλήματα και θα αναζητηθούν λύσεις. Συγκροτημένα και με τη συμμετοχή όλων. Διαφορετικά θα μείνουμε μονίμως στην γκρίνια…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News