"Μικρά κ' Περίεργα"

Δόμνα Μιχαηλίδου: Εντυπωσιακή & με πλούσιο βιογραφικό

Εντυπωσιακή & με πλούσιο βιογραφικό, η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Μια φρέσκια και εντυπωσιακή παρουσία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου, που ορκίστηκε προχθές Τρίτη νέα υφυπουργός Εργασίας. Θα σκεφτεί κάποιος ότι δεν είναι τυχαία η θέση, αφού και η προκάτοχός της Έφη Αχτσιόγλου ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Πάντως, η 32χρονη οικονομολόγος συγκέντρωσε τα φλας των φωτογράφων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και κατά την ορκωμοσία της, καθώς και κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Είναι μία από τις πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η νέα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι οικονομολόγος. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, και ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια