Μία ομπρέλα και 2 καρέκλες σε παραλία του Δήμου Μαλεβιζίου «μόνο»... 7,5 €!

Περίεργα
Μία ομπρέλα και 2 καρέκλες σε παραλία του Δήμου Μαλεβιζίου «μόνο»... 7,5 €!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληρώνουν «χρυσάφι» για να έχουν μια καρέκλα και μια ομπρέλα σε μια παραλία

Για τις παραλίες του δήμου Μαλεβιζίου, όπου είναι ο Δήμος εκείνος που εισπράττει, ακούμε χρόνια τώρα παράπονα από τους λουόμενους.

Και αναφέρομαι στο «τσουχτερό» ενοίκιο, σε συνδυασμό όμως και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Έτσι, έφτασαν σε μας παράπονα και την περασμένη Κυριακή.

Μία ομπρέλα και δύο καρέκλες στη Λυγαριά; 7,5 ευρώ παρακαλώ! «Φωτιά για μια οικογένεια», παραπονέθηκε λουόμενος. «Να το μεταφέρετε στον Δήμο αυτό που σας λέω», είπε στον υπάλληλο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Και θα μεταφέρω και ανάλογες παρατηρήσεις λουομένων, ότι ενώ πληρώνουν «χρυσάφι» για να έχουν μια καρέκλα και μια ομπρέλα σε μια παραλία του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν μία τουαλέτα σε περίπτωση προσωπικής ανάγκης. Και αναγκάζονται να πάνε σε ένα μαγαζί, να πάρουν έναν καφέ για να ζητήσουν και τουαλέτα.

Απαράδεκτο; Να το δει ο νέος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλος Μποκέας, παρακαλώ. Και να πω ότι την ίδια ώρα στη δημοτική ακτή του Καρτερού, όπου αρμόδιος είναι ο Δήμος Ηρακλείου, το κόστος για δύο καρέκλες και μία ομπρέλα είναι 4 ευρώ.

Δηλαδή, 3,5 ευρώ φτηνότερα. Που και πάλι ακριβά είναι, βέβαια, κι εκεί. Με τη διαφορά όμως ότι εκεί υπάρχουν οι τουαλέτες, υπάρχουν οι χώροι να αλλάξει ο λουόμενος, αλλά και χώροι αναψυχής του κόσμου.

Αν δεν θέλω ομπρέλα;

Παράλληλα, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Στις παραλίες της Λυγαριάς, της Αγίας Πελαγίας και αλλού, ένας λουόμενος που δεν επιθυμεί να ενοικιάσει ομπρέλα και καρέκλες, αλλά θέλει να στήσει τον δικό του εξοπλισμό, δυσκολεύεται πάρα πολύ.

Μα η θάλασσα και η παραλία είναι δημόσιο αγαθό. Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, αν επιθυμεί, να στήσει τη δική του ομπρέλα στην άμμο. Επομένως, θα καλούσα το κράτος να πάει και να κάνει ελέγχους. Γιατί δεν κάνει;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News