Και με τις λακκούβες στα πεζοδρόμια, τι θα γίνει;

Περίεργα
Και με τις λακκούβες στα πεζοδρόμια, τι θα γίνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αναγνώστης περπατά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και προσπαθεί να... ξεφύγει από τις λακκούβες

Οι λακκούβες είναι ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους του Ηρακλείου οι οποίοι σε καθημερινή βάση βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία στους δρόμους της πόλης.

Από τη μία, φοβούνται μη χαλάσουν τα οχήματά τους από τις πολλές… τρύπες των δρόμων. Από την άλλη, σκέφτονται πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση και για τους ίδιους τους πεζούς.

Σκέφτηκε όμως κανείς ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στα… πεζοδρόμια; Ή μάλλον, υπάρχει ανάλογο πρόβλημα.

Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» έλαβε την παρακάτω επιστολή που τα λέει όλα… Ένας αγανακτισμένος πολίτης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Δημοκρατίας.  

Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει:

«Κύριε διευθυντά,

Περπατώ τακτικά στα πεζοδρόμια της λεωφόρου Δημοκρατίας, επειδή λόγοι επαγγελματικοί αλλά και λόγοι υγείας μού το επιβάλλουν.

Περπατώ με προσοχή, με φόβο, με δυσφορία, αλλά και με αγανάκτηση.

Περπατώ με προσοχή γιατί τα πεζοδρόμια, παρά το γεγονός ότι ανακαινίστηκαν πριν από πέντε χρόνια, σήμερα είναι γεμάτα “λακκούβες”, που δημιουργήθηκαν στις θέσεις των δέντρων που κόπηκαν ή ξεράθηκαν.

Μέτρησα δεκαεπτά (17) άδειες θέσεις κομμένων δένδρων στο ανατολικό πεζοδρόμιο και δεκαέξι (16) άδειες θέσεις στο δυτικό πεζοδρόμιο, στα πεζοδρόμια από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και τον “Κρητικό Φούρνο”.

Περπατώ με φόβο, γιατί λόγω ηλικίας ένα στραβοπάτημα ή ένα πέσιμο στις λακκούβες αυτές μπορεί να είναι μοιραίο...

Περπατώ με δυσφορία γιατί στις “λακκούβες” αυτές τα διάφορα αδέσποτα, αλλά δυστυχώς όπως έχω παρατηρήσει και κάποια συνοδευόμενα κατοικίδια “κάνουν την ανάγκη τους” στο χώμα που υπάρχει εκεί και τα ελκύει, αλλά, πιστέψτε με, το θέαμα αλλά και η “ευωδία” δεν είναι ό,τι καλύτερο...

Και μετά από όλα αυτά, θεωρώ περιττό να σας εξηγήσω το γιατί περπατώ στα πεζοδρόμια αυτά με... αγανάκτηση.

Διάβασα πριν από ένα μήνα την επιστολή-υπόσχεση του κ. δημάρχου με θέμα “Στη μάχη της λακκούβας θα βγούμε νικητές!” και δεν μπορώ να μην αντιδράσω λέγοντας στις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και στον ίδιο τον κ. δήμαρχο, πως καλές και αγίες είναι υποσχέσεις και οι “μάχες” για τις λακκούβες των δρόμων, στις οποίες στο κάτω-κάτω δοκιμάζονται τα... λάστιχα των οχημάτων μας, αλλά με τις “λακκούβες” των πεζοδρομίων τι θα γίνει;

Τόσο δύσκολο είναι, αν δεν μπορείτε να τις φυτέψετε, να τις καλύψετε;

Ένας ενεργός πολίτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News