Μία πινελιά Μινωικής αίγλης στο κέντρο της πόλης μας

Περίεργα
Μία πινελιά Μινωικής αίγλης στο κέντρο της πόλης μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες με την τοιχογραφία της Χρύσας Δαμιανίδου

Επισκέπτες του Ηρακλείου αναφέρουν συχνά ότι η πόλη θυμίζει μια «μικρή Αθήνα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «πνιγμένη» στο γκρίζο.

Ωστόσο μια νεαρή καλλιτέχνιδα πήρε την πρωτοβουλία να εξωραΐσει κάποια σημεία της πόλης και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλλε σχετική αίτηση στο δήμο Ηρακλείου, η οποία εν τέλει εγκρίθηκε.

Το επόμενο βήμα της Χρύσας Δαμιανίδου ήταν να επιλέξει το σημείο της πόλης μας πάνω στο οποίο θα ξεδίπλωνε το πλούσιο ταλέντο της, αλλάζοντας εντελώς την όψη της γειτονιάς αλλά και της πόλης μας.

Στην οδό Αγίου Τίτου στη συμβολή με την οδό Ιδομενέως η Χρύσα βρήκε το ιδανικό σημείο πάνω στο οποίο φιλοτέχνησε μία μεγαλοπρεπή τοιχογραφία με έμπνευση από τις μινωικές παραστάσεις προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή την οποία ζωγράφισε με έντονα χρώματα όπως ήταν το χαρακτηριστικό εκείνης της περιόδου.

Πρόκειται για μία λαμπρή πρωτοβουλία από μία νεαρή καλλιτέχνιδα που αξίζει το παράδειγμά της να βρει μιμητές. Εξάλλου πολλές γειτονιές του Ηρακλείου χρήζουν εξωραϊσμού και μπορούμε κι εμείς ως πολίτες να συμμετέχουμε σε ανάλογες δράσεις, όπως αυτές που εδώ και χρόνια γίνονται ήδη σε συνοικίες όπως η Αγία Τριάδα και ο Λάκκος.

Μ.Αγ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News