Άγιος Παντελήμονας Κολυβά Γαζίου: Η περιφορά του Επιταφίου μίας ενορίας με ουσιαστική προσφορά!

Πολιτισμός
Άγιος Παντελήμονας Κολυβά Γαζίου: Η περιφορά του Επιταφίου μίας ενορίας με ουσιαστική προσφορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συγκίνηση και κατάνυξη η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Κρήτης

Πένθιμα ήχησαν καμπάνες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και στον Άγιο Παντελεήμονα Κολυβά Γαζίου.

Πλήθος πιστών και στην ενορία του Αγίου Παντελήμονα, μία ενορία που όλο και… μεγαλώνει, καθώς διακρίνεται για το έργο της και την προσφορά της στους ενορίτες, που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Έντονη η ευαισθησία, αλλά και η ουσιαστική προσφορά του ιερέα π. Κωνσταντίνου Πετούση και όλου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς όλοι διακρίνονται για την αγωνιστικότητα, την αυταπάρνηση και τη διάθεση για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Αλλά και των απλών ενοριτών, όλων εκείνων οι οποίοι και από το υστέρημά τους δίνουν για να αποκτήσουν τα αναγκαία κάποιες οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην.

Συγκινεί η ευαισθησία αλλά και η αδελφοσύνη που συναντάει κανείς σε αυτή την ενορία μεταξύ των ανθρώπων. Άνθρωποι απλοί, αλλά με μεγάλη καρδιά και διάθεση για προσφορά.

Συγκινεί ο Ιερέας, που βγαίνοντας στον άμβωνα λέει ότι δεν μπορεί να έχει εκείνος και ο συνάνθρωπός του να μην έχει! Συγκινεί ωστόσο κυρίως γιατί αυτό δεν είναι μόνο λόγια, αλλά πράξεις, πράξεις άξιες προς μίμηση, καθώς η ενορία σε καθημερινή βάση σιτίζει περισσότερους από 87 ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News