"Μικρά κ' Περίεργα"

Ένας κόμβος πραγματικό… «μπάχαλο»

Έντονες αντιδράσεις για τον κόμβο του… «τρόμου», καθώς ο φόβος του τροχαίου καραδοκεί καθημερινά

Την έντονη αντίδρασή τους για την έλλειψη οργάνωσης εκφράζουν αγανακτισμένοι κάτοικοι κι επιχειρηματίες των περιοχών γύρω από τον κόμβο Αμαρίου.

Όπως τονίζουν, είναι απαράδεκτο, ενόψει μιας ακόμα θερινής σεζόν, τη στιγμή που οι περισσότερες επιχειρήσεις των περιοχών βασίζονται στον τουρισμό, να συνεχίζεται το “μπάχαλο” στον κόμβο Αμαρίου.

Ο λόγος για ένα σημείο όπου θα έπρεπε να υπάρχουν φανάρια για την ομαλή λειτουργία της κίνησης, ειδικά σε ώρες αιχμής, όμως αυτό δε συμβαίνει, με αποτέλεσμα να καραδοκεί ο φόβος του τροχαίου και να επικρατεί καθημερινά κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Όπως δηλώνουν με οργή οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες, όταν ανοίγει η σεζόν ουρές αυτοκινήτων που έχουν βγει από την εθνική και προσπαθούν να περάσουν τη διασταύρωση προς Περβόλια, λεωφορεία που κλείνουν τον δρόμο, απότομες κι επικίνδυνες προσπεράσεις και προτεραιότητες για να προλάβουν να περάσουν τον δρόμο είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παράλληλα, επισήμαναν ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται στον κόμβο, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα, όπου παρκάρουν λεωφορεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου ορατότητα για όσους έχουν μόλις εξέλθει της εθνικής. Οι οδηγοί στρίβουν αναγκαστικά στην τύχη, με κίνδυνο της ζωής τους, μη γνωρίζοντας συχνά αν πλησιάζει κάποιο άλλο όχημα.

Τονίζοντας πως «είναι ανεπίτρεπτο σε ένα τόσο κομβικό σημείο της πόλης μας να προκαλείται τόση ταλαιπωρία, να κινδυνεύουν οδηγοί και να σχηματίζεται μια εικόνα ντροπής στους επισκέπτες της καλοκαιρινής σεζόν», όλα αυτά, όπως λένε, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν έμπαιναν φανάρια ή εάν τοποθετούνταν ένας κυκλικός κόμβος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια