Κι όμως, έμειναν στη θέση τους μετά την τρομακτική μπόρα

Περίεργα
Κι όμως, έμειναν στη θέση τους μετά την τρομακτική μπόρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πληγές τους μετρούν σε Σητεία και Ιεράπετρα μετά τη Θεομηνία που έπληξε τους δύο νομούς το Σάββατο

Από θαύμα κυριολεκτικά δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς ήταν πολλοί οι άνθρωποι που κινδύνευσαν από την μανιασμένη ροή του νερού, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ωστόσο άμεση και αποτελεσματική ήταν η συμβολή των ανδρών της Πυροσβεστικής, αλλά και των εθελοντών, ανθρώπων που προσφέρθηκαν με κίνδυνο τη δική τους ζωή να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που είχαν ανάγκη.

Μετά τη δυτική Κρήτη, η οποία επλήγη το φετινό χειμώνα περισσότερο, απίστευτες ήταν οι εικόνες που αντικρίσαμε και στην ανατολική Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Περιουσίες καταστράφηκαν καλλιέργειες, θερμοκήπια, σπίτια πλημμύρισαν, οικιακοί εξοπλισμοί καταστράφηκαν, επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αυτοκίνητα, τα οποία παρέσυρε το ορμητικό νερό, στο πέρασμά του, όπως παρέσερνε τα πάντα.

Στη θέση τους ωστόσο αλώβητα και ακέραια, παρά τη δυνατή ορμή του νερού, παρέμειναν δύο προσκυνητάρια ή υπαίθρια εικονοστάσια, ίσως για να δούμε ότι μετά από μία μεγάλη καταστροφή… υπάρχει ελπίδα, για να δούμε ότι μετά από μία τρομακτική μπόρα, έρχεται η εξ ουρανού παρηγοριά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News