"Μικρά κ' Περίεργα"

Κάτω Ασίτες: Φονικό πηγάδι σε σημείο που παίζουν παιδιά

Δείτε φωτογραφίες - Το έχουν καλύψει με… παλέτα

Με… παλέτα έχουν καλύψει το επικίνδυνο πηγάδι που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο των Κάτω Ασιτών.

Πρόκειται για ένα βαθύ, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, πηγάδι, στο ύψος του δρόμου, το οποίο - εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο - βρίσκεται «απερίγραπτο και ανεξέλεγκτο», σύμφωνα με τον κάτοικο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο neakriti.gr: «Το πηγάδι είναι πολύ βαθύ και μάλιστα μέχρι τη μέση του είναι γεμάτο με νερό και αντικείμενα, όπως σκουπίδια, ξύλα, μέχρι και ρόδες».

Μάλιστα, όπως είπε στο neakriti.gr, πρόκειται για ένα σημείο, ακριβώς πίσω από τις εξέδρες του γηπέδου, σε μία περιοχή όπου καθημερινά παίζουν μικρά παιδιά, με τα ερωτήματα να είναι έκδηλα: Τι θα γίνει εάν κάποιο παιδί βγάλει την παλέτα; Τι θα γίνει εάν κάποιο παιδί πέσει μέσα, ή έστω τραυματιστεί;

Ενώ, το πηγάδι καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνο κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς, όπως σχολιάζει ο κάτοικος «Στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός».

Σύμφωνα με τους κατοίκους των Κάτω Ασιτών, η λύση της κάλυψης του πηγαδιού με παλέτα είναι επικίνδυνη με την ανάγκη για τη μόνιμη κάλυψή του να είναι άμεση και απαραίτητη.

Επικίνδυνο… κενό στη μέση του δρόμου

Βέβαια, το συγκεκριμένο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα υποδομών που αντιμετωπίζει το χωριό. Μεταξύ άλλων, πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας, βρίσκεται ακόμη ένα επικίνδυνο σημείο, τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα οχήματα.

Όπως ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής: «Τον Ιανουάριο μπάζωσαν το σημείο και έβγαλαν τις σχάρες. Όμως, έκτοτε, το μπάζωμα “έφυγε”, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό στη μέση του δρόμου».

Σχόλια