Τα... βιολογικά «σαμαράκια» σε δρόμο της Αυγενικής προκαλούν αντιδράσεις

Περίεργα
Τα... βιολογικά «σαμαράκια» σε δρόμο της Αυγενικής προκαλούν αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έργα για τη σύνδεση της αποχέτευσης του οικισμού με τον βιολογικό καθαρισμό προκάλεσαν προβλήματα

Κραυγή αγωνίας από κάτοικο της Αυγενικής ο οποίος στηλιτεύει την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του τους τελευταίους μήνες εξαιτίας έργων τα οποία… καθυστέρησαν.

Ο αναγνώστης Κ.Π. όχι μόνο καταγγέλλει την ολιγωρία του εργολάβου επικαλούμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τώρα, αφού έριξαν άσφαλτο στο δρόμο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται για εργασίας σύνδεσης της αποχέτευσης του οικισμού με τον βιολογικό καθαρισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κατοίκου:

«Τον Οκτώβριο του 2018, στο χωριό μου, την Αυγενική, ξεκίνησαν εργασίες από εργολαβία  του Δήμου Ηρακλείου, για να συνδεθεί η αποχέτευση του οικισμού, επιτέλους, με τον ήδη αποπερατωμένο βιολογικό καθαρισμό.

Οι εν λόγω εργασίες επικεντρώθηκαν κατά μήκος της παλιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Μοιρών, στις παρυφές του χωριού από έναν ιδιώτη εργολάβο, που σχεδόν διέλυσε τον υπάρχοντα δρόμο και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τον παράτησε, με κατεστραμμένο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επισημαίνω ότι τα μέτρα ασφαλείας και σήμανσης ήταν αστεία, ελλιπέστατα και επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, διερχόμασταν μέσα από λάσπες, πεζοί και εποχούμενοι.

Αρκετές φορές κινδύνευσα, προσωπικά, να εμπλακώ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω της στενότητας και ολισθηρότητας του δρόμου, καθ’ ότι ο εν λόγω δρόμος είναι η κεντρική αρτηρία σύνδεσης του χωριού μου με τα γειτονικά χωριά και το Ηράκλειο. Επιπλέον, στο σημείο αυτό τυγχάνει να υπάρχει και η στάση επιβίβασης - αποβίβασης των υπεραστικών λεωφορείων, που εκτός των άλλων μεταφέρουν ηλικιωμένους και μαθητές της περιοχής, οι οποίοι κινδύνευαν όλο αυτό το διάστημα. Ως δικαιολογία για την καθυστέρηση, ο εργολάβος προέβαλε την δριμύτητα του φετινού χειμώνα, γεγονός που αληθεύει, δεν δικαιολογούνται όμως τα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας και τα παρατημένα χώματα (λάσπες).

Παρ’ όλα τα παραπάνω, πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο χωρίς να διαμαρτυρηθούμε και ευελπιστώντας ότι με τη βελτίωση του καιρού θα τελείωναν οι εργασίες, οι οποίες θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη, αφού τα λύματα θα φύγουν, επιτέλους, από τα ρέματα και θα σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος της περιοχής. Την προηγούμενη εβδομάδα ο εργολάβος αποκατέστησε τον κατεστραμμένο δρόμο με ασφαλτικό τάπητα, ο οποίος εκτός των άλλων διαθέτει και τις κατάλληλες προεξοχές – «σαμαράκια» ώστε να μειώνεται η ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων για να μην κινδυνεύουν οι πεζοί!

Παρακαλώ, λοιπόν, το  Δήμο Ηρακλείου να ενσκήψει στα προβλήματα της μακρινής από το άστυ περιοχής μου και να λάβει άλλα μέτρα προστασίας των πεζών από τα, με ενίοτε, ιλιγγιώδη ταχύτητα διερχόμενα αυτοκίνητα (με κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού κλπ) και όχι με τα «σαμαράκια» που κατασκεύασε τυχαίως και με περισσή επιμέλεια ο κάθε εργολάβος.

Ως επίλογο παραθέτω την επισήμανση ότι οι σοροί με τα πλεονάζοντα χώματα της εκσκαφής κείνται σαν ενθύμιο στο σημείο, ο Θεός ξέρει έως πότε, ώστε με τη πρώτη βροχή να επανέλθουμε στην προτέρα λασπώδη κατάσταση.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News