Πάρκαραν φαρδιά πλατιά σε θέση ΑΜΕΑ στη Λαχαναγορά

Περίεργα
Πάρκαραν φαρδιά πλατιά σε θέση ΑΜΕΑ στη Λαχαναγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ιδιώτης αλλά και αυτοκίνητο Δημόσιας χρήσης αψήφησαν τους κανόνες του ΚΟΚ

Κάθε όριο φαίνεται να έχουν ξεπεράσει σε παράνομο παρκάρισμα κάποιοι κάτοικοι του Ηρακλείου.

Όχι ένα αλλά δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων μάλιστα φέρεται να ανήκει στο δήμο Ηρακλείου, απαθανατίστηκαν από την κάμερα ιδιώτη να έχουν παρκάρει φαρδιά πλατιά πάνω σε θέση και ράμπα ΑμεΑ.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στη Λαχαναγορά Ηρακλείου και είναι ενδεικτική της νοοτροπίας που έχουν δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας αναφορικά με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και την κίνηση τους σε δημόσιους χώρους.

Η αλήθεια είναι ότι όλο και συχνότερα παρατηρούμε σε γειτονιές, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και ιδιωτικά μεγάλα πολυκαταστήματα που διαθέτουν χώρους στάθμευσης να έχουν μεριμνήσει ώστε κάποιες θέσεις να προορίζονται για αυτοκίνητα με ΑμεΑ.

Ωστόσο, εναπόκειται στη βούληση της πλειοψηφίας να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους συνανθρώπους της και να εφαρμόσει όσα ρητά προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο κύριος που ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ.ΑΣΕ ΤΟ VITARA ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ. ΑΛΛΑ ΔΙΝΩ ΘΕΡΜΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ.

Μ.Αγ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News