"Μικρά κ' Περίεργα"

Ηράκλειο: Η πόλη όπου το παρκάρισμα γίνεται με μόνη έννοια το… βόλεμα

Κανένας σεβασμός στον ΚΟΚ και στους άλλους πολίτες!

Έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει και οι Ηρακλειώτες οδηγοί έχουν ξεχάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

Δεν εξηγείται αλλιώς πως το παρκάρισμα σε αυτή την πόλη γίνεται μονάχα με βάση το… βόλεμα του κάθε οδηγού!

Δεν εξηγείται αλλιώς πως τα περιστατικά παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων στο Ηράκλειο, είναι… παραπάνω από καθημερινά!

Έτσι, ούτε και σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, δε θα μπορούσε να… λείπει ένα τέτοιο περιστατικό.

Ο λόγος για το όχημα της φωτογραφίας και τους οδηγούς που επέλεξαν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, ο ένας «πάνω» στη στροφή και ο άλλος πάνω στο πεζοδρόμιο επί της Λεωφόρου Παπαναστασίου.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική: ο οδηγός του γκρι οχήματος πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω στο πεζοδρόμιο, αγνοώντας το γεγονός ότι οι πεζοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν… ελιγμό για να καταφέρουν να περάσουν. Για να μη σχολιάσουμε το ότι έχει, επίσης, παρκάρει «πάνω» στις ειδικές διαβάσεις για τους τυφλούς.

Ο έτερος, δε, ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου, προφανώς ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώτου… Αντ’ αυτού, επέλεξε να κάνει κάτι χειρότερο: Πάρκαρε το αυτοκίνητό του «πάνω» στη γωνία - και αρκετά μακριά από το πεζοδρόμιο - χωρίς να νοιάζεται για τους οδηγούς που «βγαίνουν» από το στενάκι και θέλουν να στρίψουν δεξιά και για ν ατο καταφέρουν αναγκάζονται να... μπουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Και επειδή, πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει πως επρόκειτο για σύντομη στάση, πως ήταν επείγον, κι άλλες δικαιολογίες, λίγος σεβασμός στους συμπολίτες μας, λίγη σημασία στους πεζούς και τα ΑμεΑ, λίγο ενδιαφέρον για τους άλλους οδηγούς, δεν έβλαψε, ποτέ, κανέναν…

Σχόλια