Τα δέντρα απέτρεψαν την τραγωδία στην Γέφυρα Αλικιανού!

Περίεργα
Τα δέντρα απέτρεψαν την τραγωδία στην Γέφυρα Αλικιανού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλού περίμεναν τραγικά γεγονότα… αλλού τελικά εξελίχθηκε η τραγωδία!  

Για να λέμε την αλήθεια... Αλλού περίμεναν τραγικά γεγονότα... Όλοι πίστευαν ότι η γέφυρα του Αλικιανού στα Χανιά θα καταρρεύσει από τη βροχή. Αλλού τελικά εξελίχθηκε η τραγωδία. Και στις δύο περιπτώσεις ο ανθρώπινος παράγοντας... Στα Χανιά υπήρξε μεγάλη τύχη...

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιφερειακή ενότητα, δεν έκρυψε πως οι ανθρώπινες παρεμβάσεις ήταν για μια ακόμη φορά η αιτία του κακού. Δεν περιορίστηκε μόνο στο πλάτος της κοίτης του ποταμού, δεν μπαζώθηκαν μόνο τμήματα της όχθης του, αλλά κάποια τμήματά του, που λόγω ξηρασίας ήταν στεγνά τα προηγούμενα χρόνια, φυτεύτηκαν για να γίνουν περιβόλια με πορτοκαλιές.

«Με παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια, ο ποταμός Κερίτης από 500 μέτρα κατέληξε να είναι μια κοίτη των 10-15 μέτρων και βάθυνε το ποτάμι, που μετεξελίχθηκε σε τεράστιο ρυάκι, βάθους 4 με 5 μέτρων. Αυτή ήταν η κύρια αιτία που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα στη γέφυρα, όπου τα χαλίκια έφταναν ένα μέτρο πάνω από τη θεμελίωση. Ο Θεός μάς φύλαξε και δεν είχαμε βγάλει τα δέντρα ακριβώς πίσω από τον Κερίτη. Αυτά κράτησαν τη γέφυρα, γιατί, αν έλειπαν, θα είχε γίνει εκσκαφή από τα νερά και η γέφυρα θα μας είχε πει... “αντίο”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Η φύση εκδικείται, είναι κανόνας που πάντα επιβεβαιώνεται, όπως και ότι το νερό πάντα θα βρίσκει τον δρόμο του... Αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση της ιστορικής γέφυρας του Αλικιανού στα Χανιά, το ένα βάθρο της οποίας καταστράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τα ορμητικά νερά του ποταμού Κερίτη, που μη βρίσκοντας διαφυγή εξαιτίας των μπαζωμένων σημείων του ποταμού, έπεφταν με ορμή στα βάθρα της γέφυρας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε ένα από αυτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News