Γιατί «κλαίνε» πολλοί αγρότες

Κρήτη
Γιατί «κλαίνε» πολλοί αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξισωτική φέρνει στα όρια τους παραγωγούς

Ισχύει τελικά η είδηση που είχε γραφτεί στη στήλη της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" για την κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης, παρά τη διάταξη που πέρασε μέσα στις γιορτές για το ακατάσχετο.

Μάλιστα, δε λείπουν και οι περιπτώσεις παραγωγών που στις τράπεζες, όταν είδαν κατασχεμένα τα χρήματα της εξισωτικής τους, σχεδόν έκλαιγαν, αφού δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη ακόμα και το ένα ευρώ. Αλήθεια, γιατί η εξισωτική δεν μπήκε στην κατηγορία των ενισχύσεων των αγροτών που προστατεύονται με το ακατάσχετο;

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι προστατεύονται οι επιδοτήσεις και συνολικά το αγροτικό εισόδημα. Μέχρι 7.500 ευρώ τον χρόνο για τις επιδοτήσεις. Μέχρι 12.500 συνολικά για το αγροτικό εισόδημα. Βέβαια μάθαμε και κάτι άλλο. Δεν ήξερε ο περισσότερος κόσμος ότι έπρεπε, μέσω των λογιστών, να επιλέξει τον λογαριασμό εκείνο που θα λειτουργεί για το ακατάσχετο των καταθέσεων. Εμείς βέβαια το είχαμε γράψει εγκαίρως.

Έστω λοιπόν και τώρα ας απευθυνθούν οι αγρότες στους λογιστές τους για να μην ξαναπάθουν τα ίδια στις επόμενες πληρωμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News