Επίσκεψη Μέρκελ: Η «ρομαντική» φωτογραφία, η σουίτα των 5.000 € και… η αμήχανη στιγμή

Περίεργα
Επίσκεψη Μέρκελ: Η «ρομαντική» φωτογραφία, η σουίτα των 5.000 € και… η αμήχανη στιγμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα… παραλειπόμενα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Πέρα από το πολιτικό ενδιαφέρον που είχε η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως έχουν και τα… παραλειπόμενα της επίσκεψής της.

Το δείπνο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής. Το ίδιο βράδυ και αφότου πραγματοποιήθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου από την ίδια και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της Αττικής, με το μενού να περιλαμβάνει Ελληνικές γεύσεις και θαλασσινά.

Αναλυτικότερα, το μενού περιελάμβανε: Λευκή σούπα σφυρίδας με πατάτες, καρότα και σέλερι, Καλαμάρι σχάρας και καραβίδες, Αχνιστές γαρίδες με μουστάρδα και σως από κάπαρη, Συναγρίδα στη σχάρα με λαχανικά στον ατμό, Εκμέκ κανταϊφι με παγωτό βανίλια, Φρέσκα φρούτα, Λικέρ μαστίχας, Καφέ και Κρασί (Ασύρτικο, Σοβινιόν Μπλαν & Αεναόν Merlot).

Η φωτογραφία

Μετά το δείπνο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να της δείξει και τη μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο από το μπαλκόνι τους εστιατορίου.

Η συγκεκριμένη στιγμή απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους και επιλέχτηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος την ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram. Την ίδια ιδέα,, βέβαια, φάνηκε να έχει και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του… έκλεψε τη φωτογραφία και την ανάρτησε κι εκείνη στο λογαριασμό της!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ausklang in Athen: Der erste Tag der Griechenlandreise der Kanzlerin ging gestern mit einem beeindruckenden Ausblick über die Hauptstadt zu Ende. --- The first day of the Chancellor's trip to Greece ended yesterday with an impressive view across the capital.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Merkel (@bundeskanzlerin) στις

Η σουίτα

Και από τη θέα του Αργοσαρωνικού καθώς έτρωγε, η Μέρκελ προτίμησε να κοιμηθεί με θέα το Σαρωνικό, αυτή τη φορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε ζητήσει να διανυκτερεύσει στον πιο ψηλό όροφο γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου ξενοδοχείου.

Έτσι κι έγινε! Για την Άνγκελα Μέρκελ επιλέχθηκε προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, η οποία διαθέτει ένα ευρύχωρο master bedroom, τραπεζαρία για οκτώ άτομα, καθώς και πολυτελέστατο μπάνιο με δικό του τζακούζι και δικό του χαμάμ και κοστίζει 5.000 ευρώ τη βραδιά.

Και… η αμήχανη στιγμή

Αφότου, λοιπόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος ξύπνησε στην υπερπολυτελή σουίτα της, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκεί, οι δυο τους έζησαν μια - κάπως - αμήχανη στιγμή , καθώς, την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χάλασε το μηχάνημα μετάφρασης που κρατούσε στα χέρια της η Άνγκελα Μέρκελ.

Έτσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναγκάστηκε να σταματήσει και οι δυο, για αρκετά λεπτά, κοιτούσαν... αμήχανα, ώσπου έφτασε μεταφραστής και «έσωσε» την κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News