"Μικρά κ' Περίεργα"

Υπό κατάληψη οι οδεύσεις τυφλών στην πλατεία Κορνάρου

Η διακριτική υποκρισία της κοινωνίας μας

Η υποκρισία στην κοινωνία μας περισσεύει... Ως είθισται, τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων όλοι μοιράζουμε με γενναιοδωρία μεγαλόστομες ευχές για υγεία, αγάπη κ.ο.κ.

Ωστόσο, μπορούμε πράγματι να μιλάμε για μια κοινωνία που μεριμνά για να είναι... “ανθρώπινος” ο βίος όλων των μελών της, όταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, εν έτει 2019, συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, όπως για παράδειγμα οι τυφλοί, είναι de facto αποκλεισμένοι από τους δημόσιους χώρους;

Τι κι αν βλέπουμε τις πόλεις μας να γεμίζουν από χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια για να εμπεδώσουμε καλύτερα το κλίμα των εορτών; Το κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν οι γιορτές πάει... περίπατο όταν βλέπουμε εικόνες όπως αυτή που δημοσιεύουμε σήμερα.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη δίπλα στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ στην πλατεία Κορνάρου: Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, για κάποιον τυφλό συνάνθρωπό μας, ή για κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, αμαξίδιο, το να κάνει βόλτα στους δρόμους της πόλης του αποτελεί όνειρο... θερινής νυκτός.

Αυτό διαπίστωσε, εξάλλου, και ο αναγνώστης της εφημερίδας “Ν.Κ.” Κ.Β. - που τράβηξε και μας έστειλε την επίμαχη φωτογραφία - ο οποίος όπως μας είπε, προ ημερών, είδε στο συγκεκριμένο σημείο έναν τυφλό που διέσχιζε το πεζοδρόμιο με το μπαστουνάκι του να βρίσκεται προ ιδιαίτερα δυσάρεστων συναισθημάτων έκπληξης, αντιλαμβανόμενος ότι η διάβαση τυφλών πάνω στην οποία πορευόταν ήταν “μπλοκαρισμένη”...

Σχόλια