"Μικρά κ' Περίεργα"

Ο κάδος… ΑμεΑ που προκάλεσε μπάχαλο!

Στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Ο κάδος ΑμεΑ... Αλλιώς δεν εξηγείται η τοποθέτηση του συγκεκριμένου κάδου ακριβώς μπροστά σε ράμπα για ΑμεΑ στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Και βέβαια μιλάμε για έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Κανένας σεβασμός τελικά, όπως και καμιά κίνηση από αυτούς που αποφασίζουν, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν κάνει τα πάντα για την καθημερινότητα στο Ηράκλειο.

Η ανοχή των πολιτών όμως απέναντι στους “γαϊδουρίστας”, αλλά και σε αυτούς που αποφασίζουν πρέπει κάποτε να... ρίξει αυλαία.

Το σκηνικό ίδιο και στην Τρικούπη. Τρία αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο μπροστά από κάδους και θέσεις ΑμεΑ η εικόνα από τη συμβολή της οδού Χαριλάου Τρικούπη και Δημοκρατίας.

Αστικό μπλοκάρει και την ίδια ώρα όλο το σημείο μετατρέπεται σε μπάχαλο, χωρίς να... ανοίγει μύτη. Εδώ και χρόνια παρουσιάζουμε με οπτικό υλικό τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης, που έχει μια πρωτιά: το μπάχαλο να διογκώνεται αντί να διορθώνεται.

Τελικά το ερώτημα είναι: Είναι η αγωγή μας; Είναι η ανοχή τους και η έλλειψη σχεδίου; Πόση ντροπή μπορεί, πλέον, να χωρέσει σε αυτόν τον τόπο;

Σχόλια