Χριστούγεννα και όμως... άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια

Περίεργα
Χριστούγεννα και όμως... άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άντρας σε δρόμο του Ηρακλείου ψάχνει σε κάδο απορριμμάτων να βρει οτιδήποτε μπορεί να του φανεί χρήσιμο

Είναι οι μέρες τέτοιες που με ένα «μαγικό» τρόπο ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο αναλογιζόμενοι πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν που να κοιμηθούν ή δεν έχουν μία οικογένεια για να δειπνήσουν μαζί της.

Δε σκεφτόμαστε όμως ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δεκάδες άνθρωποι αναζητούν για λίγο φαγητό ή οτιδήποτε άλλο (το οποίο σ’ εμάς ήταν αχρείαστο) στα σκουπίδια.

Και οι εικόνες που δημοσιεύουμε, τραβήχτηκαν σήμερα, μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα όπου κάποιοι ξεκουράζονται από το χτεσινό φαγοπότι, άλλοι μαζεύονται για να γευματίσουν και κάποιοι άλλοι μπορεί να γκρινιάζουν που πηγαίνουν στη δουλειά.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος ψάχνει στα σκουπίδια… ποιος ξέρει τι; Φαγητό; Κάποια κουβέρτα; Ένα μπουκάλι με νερό που ποτέ δεν το ήπιαμε ολόκληρο και το πετάξαμε; Μικρή σημασία έχει βέβαια το τι ψάχνει. Το σημαντικό είναι ότι έχει μπει σ’ αυτή τη διαδικασία και όλοι εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σ’ εκείνον και σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη από κάτι.

«Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως» είχε πει ο Ιησούς εύστοχα και αυτό καλούμαστε να κάνουμε.

Ίσως αυτό που δε χρειάζεται σ’ εμάς, να είναι απαραίτητο σε κάποιον άλλο και να μην το ξέρουμε. Είναι σπουδαίο να βοηθάμε όπως μπορούμε και όποιον μπορούμε… όχι μόνο την περίοδο των γιορτών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News