"Μικρά κ' Περίεργα"

Χριστουγεννιάτικα ψώνια με βροχή, έργα και ένα... σύννεφο σκόνης στο Ηράκλειο

Σήμερα, τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και με τα καταστήματα ανοιχτά, επέλεξαν οι αρμόδιοι να συνεχίσουν τα έργα ανάπλασης!

Η βροχή που σημειώθηκε στο Ηράκλειο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, φαίνεται πως επηρέασε τα σχέδια των Κρητικών για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, με την αγορά του Ηρακλείου, ωστόσο, να... γεμίζει από το μεσημέρι και έπειτα.

Και αυτό γιατί, μπορεί, μεν, αρκετοί μικροί και μεγάλοι να βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, το πρωί της Κυριακής, επισκεπτόμενοι τα καταστήματα που - για ακόμη μία Κυριακή - ήταν ανοιχτά, όμως η κίνηση δε φαίνεται να ήταν η επιθυμητή.

Βέβαια, το σκηνικό φαίνεται πως άλλαξε από το μεσημέρι και έπειτα, όποτε και δεκάδες Ηρακλειώτες - και όχι μόνο - «πλημμύρισαν» τους δρόμους του κέντρου, πραγματοποιώντας τις αγορές τους. 

Non-stop δουλεία για τα συνεργεία!

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, Κυριακή, τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την ανάπλαση του κέντρου του Ηρακλείου, πραγματοποιούσαν εργασίες, δυσχεραίνοντας - αν μη τι άλλο - την κίνηση των δημοτών.

Μάλιστα, από ότι φαίνεται οι εργασίες στη Λεωφόρο Διακιοσύνης, δε σταμάτησανούτε και σήμερα, μία ημέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με Ηρακλειώτες που βρέθηκαν στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, το μεσημέρι, ένα... σύννεφο σκόνης, λόγω των έργων, είχε δημιουργηθεί - ιδίως - στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας και της Περιφέρειας, με τους πολίτες - όπως έιναι φυσικό - να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Χαρακτηριστικές της σημερινής εικόνας από το κέντρο του Ηρακλείου είναι οι σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες καταδεικνύουν τόσο τον κόσμο που βρέθηκε εκεί για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές του, όσο και τους υπαλλήλους των συνεργείων που, παρά τη βροχή και την… ημέρα εργάζονταν ασταμάτητα επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα καταστήματα στο Ηράκλειο θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

ΜΕΝ

Σχόλια