Άστεγος έστησε το «σπιτικό» του δίπλα στα βιβλία

Περίεργα
Άστεγος έστησε το «σπιτικό» του δίπλα στα βιβλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα ενός (ακόμη) αστέγου σε αντιδιαστολή με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δίπλα στα βιβλία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας έχει στήσει το δικό του «σπιτικό» ένας άστεγος στο Ηράκλειο.

Ο άστεγος έχει επιλέξει μία γωνία της στοάς «Νίκου Χ. Γιανναδάκη», ή αλλιώς στοά του Μεγάρου «Αχτάρικα», προκειμένου να προστατεύεται από τη βροχή, αλλά και το κρύο των ημερών και των βραδιών του χειμώνα.

Ξαπλωμένος στο δάπεδο, με μοναδική προστασία του, μερικές χαρτόκουτες και δύο κουβέρτες και αποσκευές του όλα όσα χωρούν σε δύο πλαστικές σακούλες που βρίσκονται δίπλα του, ο άνθρωπος αυτός μας υπενθυμίζει τη σκληρή καθημερινότητα, περίπου, 120 συνανθρώπων μας, μόνο στο Ηράκλειο.

120 άνθρωποι κοιμούνται σε κούτες, παγκάκια, πεζοδρόμια του Ηρακλείου ενώ, την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν βρει «σπίτι» σε στοές, κάτω από γέφυρες και οπουδήποτε αλλού είναι εφικτό…

Η συγκεκριμένη εικόνα έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη σημερινή ημέρα…

Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η εικόνα του συγκεκριμένου κυρίου, που έχει αναγκαστεί να κοιμάται στο δρόμο, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα της στέγασης.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, λοιπόν, με αφορμή αυτή την επέτειο, καλό θα ήταν να θέσουμε εκ νέου επί τάπητος τα ζητήματα της λειτουργικότητας των δομών φιλοξενίας αστέγων, ιδίως αυτές τις κρύες ημέρες, ιδίως αυτές τις ημέρες γιορτής…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News