Συγχαρητήρια Αλ. Χαρίτση on air στην «ΚΡΗΤΗ TV»!

Περίεργα
Συγχαρητήρια Αλ. Χαρίτση on air στην «ΚΡΗΤΗ TV»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο»

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος “Κλεισθένη” στην Αυτοδιοίκηση ενόψει των τετραπλών εκλογών στις 26 Μαΐου 2018 συζητήθηκαν στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη από την “ΚΡΗΤΗ TV”, κατά τη διάρκεια της οποίας παρενέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, πρώτος τη τάξει στην κυβέρνηση, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με παρέμβασή του στην εκπομπή έδωσε διευκρινίσεις για όλες τις επερχόμενες αλλαγές, αποκαλύπτοντας ότι η αλλαγή για την εκλογή προέδρου Τοπικού Συμβουλίου από όλα τα μέλη του Συμβουλίου, και όχι μόνο από τον δήμαρχο, ήταν αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης!

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δέχτηκε από τους προσκεκλημένους της εκπομπής, όπως τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχ. Καλογεράκη, τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Χάρη Μαμουλάκη και τον πρώην δήμαρχο Χερσονήσου και πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Πάντως, ο κ. Χαρίτσης έδωσε συγχαρητήρια στην εκπομπή και την “ΚΡΗΤΗ TV”, γιατί, όπως είπε, φιλοξενεί τόσο σοβαρά θέματα, και μάλιστα μέσα από τη συζήτηση προκύπτουν σημαντικές ιδέες που θα μπορούσε το υπουργείο Εσωτερικών να επεξεργαστεί, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Γιάννη Σέγκου, από τη Χερσόνησο, για τη δημιουργία πλαισίου τουριστικών δήμων!

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις σε μικρούς Δήμους όπως το Οροπέδιο, τα κριτήρια για ορεινούς Δήμους, αλλά και στις δυνατότητες που δίνει ο “Κλεισθένης” ώστε οι Δήμοι να μπορούν να γίνουν αυτόνομοι και βιώσιμοι, όπως για παράδειγμα με την ανακύκλωση που κάθε Δήμος θα μπορεί να πουλάει τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη διαλογή. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα μπορούσε να έχει έσοδα ως και 3,5 εκατ. ευρώ, που θα σήμαινε 10 ως και 20% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη.

Παρέμβαση στην εκπομπή έγινε και από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο “Κλεισθένης 2” θα φέρει τον εκτελεστικό γραμματέα που θα λειτουργεί ως διορισμένος δήμαρχος, ενώ ανέφερε ακόμη ότι ο “Κλεισθένης” και η απλή αναλογική, όπως έχει προβλεφθεί, κρύβουν μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και πως δε θα πρέπει να είναι ενοχικοί οι δήμαρχοι ότι δήθεν δε διαβουλεύτηκαν όσο θα έπρεπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News