Τριάντα χρόνια μετά - Πώς βγήκε το «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»;

Περίεργα
Τριάντα χρόνια μετά - Πώς βγήκε το «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Πώς βγήκε το σύνθημα «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του News 24/7, με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Παπανδρέου και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας.

Με αφορμή την ατάκα του πρωθυπουργού στη Βουλή («και μας κατηγορείτε ότι εφαρμόζουμε το “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα” και ψηφίζετε το “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα”»), ο κ. Τσοβόλας ανέφερε πως την εποχή του ’89 είχε τεράστια δημοφιλία και εκείνος και το ΠΑΣΟΚ, «λόγω της προοδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του» και πως το «δώσ’ τα όλα» δεν είχε να κάνει με τις οικονομικές παροχές, για τις οποίες «αδίκως κατηγορείται η κυβέρνηση Παπανδρέου».

«Εγώ στη Βουλή είχα νομοσχέδιο τότε. Ο κόσμος από την προηγούμενη βδομάδα που είχε πάει ο Παπανδρέου στο Περιστέρι, με είδε και κάποιοι με σήκωσαν στα χέρια και διέκοψαν την ομιλία του Παπανδρέου. Οι φωτογράφοι πουλούσαν φωτογραφίες και δικές μου και του Ανδρέα. Ο κόσμος φώναζε “Τσοβόλα, Τσοβόλα” και ο Παπανδρέου, που συνήθιζε να κάνει διάλογο με τον λαό, είπε το “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα”, δεν το εννοούσε όμως οικονομικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας έτσι γνωστό το πώς έμεινε η ατάκα: «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» και συνέχισε: «Είχα απορρίψει νομοσχέδια και μετά ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη έκαναν τις παροχές και κατηγορούσαν εμένα. Ήταν άθλιοι. Γι’ αυτό αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική. Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News