Από μία «κλωστή» κρέμεται η γέφυρα στην Καζαντζίδη

Περίεργα
Από μία «κλωστή» κρέμεται η γέφυρα στην Καζαντζίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμος για τους πολίτες που την διασχίζουν καθημερινά

Με τα σίδερα να έχουν φανεί στη τσιμεντένια γέφυρα της εθνικής, αυτή είναι η εικόνα της, όπως φαίνεται από την κάτω πλευρά της λεωφόρου Καζαντζίδη.

Η διάβρωση και η φθορά που προκάλεσε ο χρόνος και η χρήση της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως καταδεικνύεται στις φωτογραφίες. 

Χιλιάδες άνθρωποι διέρχονται καθημερινά τόσο πάνω όσο και κάτω από τη γέφυρα καθώς συνδέει κομβικά σημεία της πόλης. Όμως και πολλοί πεζοί, κυρίως τους θερινούς μήνες, στέκονται από κάτω για αρκετή ώρα περιμένοντας κάποιο λεωφορείο να περάσει.

Αν οι αρμόδιοι φορείς αναβάλουν την επισκευή της, στο μέλλον το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, όχι μόνο σε χρήμα αλλά πιθανόν και σε ανθρώπινες ζωές.

Το neakriti.gr απευθύνθηκε σε γνωστό πολιτικό μηχανικό της πόλης ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση ως εξής:

«Η εικόνα της γέφυρας είναι σήμερα αποκρουστική και σε μέλλοντα χρόνο και επικίνδυνη, διότι αν παραμείνει όπως έχει, η διάβρωση του σιδηροπλισμού θα είναι ταχεία, με συνέπεια την ολική της κατάρρευση. Για την αποφυγή της, θα πρέπει να γίνει άμεσα επισκευή και προστασία του σιδηροπλισμού και του σκυροδέματος, με τις σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης όπως π.χ. εκτόξευση σκυροδέματος, αντιδιαβρωτικά κλπ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News