"Μικρά κ' Περίεργα"

Δεσμεύτηκαν 4 τόνοι ντομάτας - Θα έφταναν στην Κρήτη;

Και κολοκύθια βρέθηκαν σε ελέγχους που έγιναν στον Πειραιά

Πολλές είναι το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές δεσμεύουν στον Πειραιά μεγάλες ποσότητες ντομάτας και άλλων ειδών κηπευτικών, που δε φέρουν ταυτότητα προέλευσης και προφανώς είναι ύποπτα για ελληνοποιήσεις.

Έτσι, μία ακόμα ποσότητα άνω των 4 τόνων ντομάτας και κολοκυθιών δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά χθες.

Κηπευτικά αγνώστου προελεύσεως, συνολικού βάρους 4.220 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε δύο επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Πειραιά, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 273 πλαστικά κιβώτια και 65 χαρτοκιβώτια με ντομάτες βάρους 3.260 κιλών, και 107 πλαστικά κλουβάκια με κολοκυθάκια βάρους 960 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης στα μέσα συσκευασίας των προϊόντων.

Βέβαια θα χαιρόμασταν αν μαθαίναμε και τα αποτελέσματα ελέγχων για την ύπαρξη ή τη μη ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Και αν αυτά τα υπολείμματα προέρχονται και από φυτοφάρμακα απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταλαβαίναμε όλοι πως πρόκειται για προϊόντα τρίτων χωρών.

Δε χρειάζεται, φυσικά, να προσθέσουμε ότι, εφόσον εντοπίστηκαν στον Πειραιά, επρόκειτο προφανώς να έρθουν και στο νησί μας. Αλήθεια πώς θα τα τρώγαμε; Μήπως σαν κρητικής προέλευσης, ας πούμε;

(φωτογραφία αρχείου)

Χ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια