"Μικρά κ' Περίεργα"

Άφησαν το φρεάτιο ανοιχτό & προειδοποίησαν τους οδηγούς με... κώνους

Από θαύμα δεν είχαμε ατυχήματα στη γωνία Θερίσου και Μίνωος

Την αναλγησία και πολλές φορές την αφέλεια των τεχνικών συνεργείων, που μάλλον δεν προβλέπουν τον κίνδυνο, υπογραμμίζει αναγνώστης, ο οποίος έστειλε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» την ακόλουθη φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα σκηνικό το οποίο απαθανατίστηκε την Κυριακή σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη γωνία Θερίσου και Μίνωος.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε κι εσείς, τα τεχνικά συνεργεία προφανώς άνοιξαν το φρεάτιο για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, όμως το άφησαν για πολλή ώρα ανοικτό σε ένα αρκετά πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο διέρχονται τόσο οχήματα όσο και πεζοί. Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν για την κάλυψη των διερχομένων… μηδαμινά έως σχεδόν ανύπαρκτα, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν τρεις κώνους όλους κι όλους και όποιος κατάλαβε ότι έπρεπε να προσέχει κατάλαβε... οι υπόλοιποι μάλλον ας πρόσεχαν!

Και αναρωτιόμαστε τώρα: αν γινόταν ατύχημα και κάποιος συμπολίτης μας έπεφτε στην «παγίδα», ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη; Τα συνεργεία που δεν έλαβαν τα απολύτως κατάλληλα μέτρα ή ο συμπολίτης μας που προφανώς θα σκόνταφτε κατά λάθος, θα έπεφτε μέσα στο φρεάτιο και το λίγο το λιγότερο θα έσπαγε κανένα πόδι ή κανένα χέρι;

Ας βάλουμε λοιπόν επιτέλους μυαλό σε αυτή την πόλη, ώστε όταν ξεκινάμε ένα έργο να το αρχίζουμε και να το τελειώνουμε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, απομακρύνοντας έτσι την οποιαδήποτε περίπτωση ανθρώπινου λάθους ή ατυχήματος-δυστυχήματος.

Άλλωστε, αρκετά θύματα έχουμε θρηνήσει για να φταίει αυτή μας η αφέλεια...

Μ.ΑΝ.

Σχόλια