"Μικρά κ' Περίεργα"

Η συγκινητική επιστολή για το σκυλάκι που έχασε από φόλα!

Το σπαραχτικό γράμμα αναγνώστριας για τον αγαπημένο της σκύλο

Μια άκρως συγκινητική επιστολή, που την τιτλοφορεί “Φιλία και συγχώρεση”, λάβαμε από την αναγνώστριά μας Ελευθερία Κατσούλη, για το σκυλάκι συντροφιάς που έχασε από φόλα. Γράφει λοιπόν η κ. Κατσούλη: «Στις 13 Οκτωβρίου 2017, η Στέφι, το σκυλί συντροφιάς που είχαμε στην οικογένειά μας για εννέα χρόνια, δηλητηριάστηκε από φόλα.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες του κτηνιάτρου, δυστυχώς το τέλος της ήταν ιδιαίτερα επώδυνο, αφού η αγαπημένη μας σκυλίτσα υπέφερε μαρτυρικούς πόνους μέχρι τον θάνατό της.

Ένα χρόνο μετά, ανακαλώ στη μνήμη μου τα βιώματα και συναισθήματα εκείνης της ημέρας: Πέρασα απαλά το χέρι μου πάνω από τη ράχη της. Της είπα “Στέφι είσαι ελεύθερη”. Μέσα μου θρηνούσα. Την πήρα αγκαλιά για τελευταία φορά. Είχα πετρώσει από πείσμα και ήθελα να τα βγάλω πέρα δίχως να λυγίσω.

Οδήγησα στα χαμένα, σαν γλάστρα απότιστη, σαν όστρακο παλιό που το ξέβραζε το κύμα ξανά και ξανά. Έφτασα στο λιόφυτο κοντά στο ξωκκλήσι.

Ο Φάνης βοήθησε με τα χώματα της ταφής της, ένα σπουργίτι πέταξε από το κλαρί, τα υγρά μου μάτια την αποχαιρετούσαν...

Έρημες σκέψεις με άδειαζαν, μια στην οργή - μια στη συγχώρεση.

Ποιο άγνωστο χέρι βρήκε το δικαίωμα να μας στερήσει τη φιλία μας;

Πέρα από τη σχετική νομοθεσία (Νόμος 4039/2012), που καταδικάζει ρητά κάθε βάναυση κακοποίηση οποιουδήποτε ανυπεράσπιστου ζώου, μήπως θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο σε όλους εμάς ότι η Συνείδηση προηγείται της Δικαιοσύνης;

Στέφι, αυτό που σου συνέβη ήταν άδικο. Στην προκειμένη περίπτωση της “θυσίας” σου, σήμερα επιλέγω πάντως αυτό που κι εσύ πιστεύω ότι θα διάλεγες για τον απερίσκεπτο “δήμιό” σου: τον δρόμο της συγχώρεσης».

 

 

 

Σχόλια