default-image

Χωρίς «φύλλο συκής» η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Περίεργα
Χωρίς «φύλλο συκής» η Ελληνογερμανική Συνέλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τι εξυπηρετούν τελικά τα «πανηγυράκια» που καθιέρωσε ο κ. Φούχτελ;

Για όσους κάνουν ακόμη πως δεν κατάλαβαν, φρόντισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Βαυαρός Χορστ Ζεεχόφερ, να τους κάνει λιανά τι εξυπηρετούν τελικά τα “πανηγυράκια” που καθιέρωσε ο κ. Φούχτελ στην Ελλάδα, φτάνοντας σήμερα στις ετοιμασίες της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην Κρήτη αυτή τη φορά, με «οικοδεσπότες» τον Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως είπε ο Βαυαρός πολιτικός, «ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό το διάστημα που οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα...», δηλαδή να ήταν μόνιμο! Αν ακόμη κάποιοι βαυκαλίζονται ότι αυτά είναι θέματα που δεν τους αφορούν στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπως και οι ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις στις καταστροφές των Γερμανών τον καιρό της Κατοχής στην πατρίδα μας, τότε απλά γίνονται συνένοχοι στην ηθική εξαπάτηση περί συζητήσεων για «καλές πρακτικές στους Δήμους, επιμόρφωσης κ.λπ.».

Ομοίως ο περιφερειάρχης πώς δεσμεύτηκε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης ότι θα καταθέσει ψήφισμα για συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις, από τη στιγμή που ο δήμαρχος Χερσονήσου δηλώνει ότι η ατζέντα της Συνέλευσης έχει κλείσει ήδη από τον Αύγουστο;

Μήπως έστω και τώρα να αντιληφθούν ότι αυτή η Συνέλευση δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στους Έλληνες και αντίθετα «άλλοθι» και παρέμβαση και στις τοπικές κοινωνίες των Γερμανών μόνο, και να αποφασίσουν να μη μετέχουν; Διαφορετικά θα είναι ηθικά εκτεθειμένοι... Πολύ περισσότερο που οι Γερμανοί υπουργοί δεν κρύβουν τη σύγχρονη αποικιοκρατική λογική που τους διατρέχει για μια νέα βαυαροκρατία...

Όπως έλεγε και ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης προχθές στο Ράδιο 98,4, «από το 1942, επί Γ’ Ράιχ, οι Γερμανοί σχεδίαζαν για την Κρήτη, με το τέλος του πολέμου που πίστευαν ότι θα κέρδιζαν, ένα ενιαίο τουριστικό χώρο για διακοπές των πολιτών του Γ’ Ράιχ και καλλιέργεια τροπικών αγροτικών προϊόντων (!). Ε, ό,τι δεν πέτυχαν με τα τανκς τότε, το θέλουν με τα banks τώρα...».

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News