Χωρίς φλας, αλλά με το κινητό ανά χείρας

Κρήτη
Χωρίς φλας, αλλά με το κινητό ανά χείρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτόπτης μάρτυρας μιας τραγελαφικής κατάστασης στη Λεωφόρο Κνωσού

Τη χθεσινή ημέρα, υπήρξα μάρτυρας - για άλλη μια φορά - μιας ακόμη ιστορίας... οδηγικής παράνοιας στους δρόμους του Ηρακλείου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι, ξεκινάω από το κέντρο και ανεβαίνω την Κνωσού, η οποία - ως συνήθως - τις μεσημβρινές ώρες έχει πολλή κίνηση.

Μετά τα φανάρια, στη γέφυρα της Κνωσού, τα αυτοκίνητα εισέρχονται σταδιακά σε μια... λωρίδα κυκλοφορίας και η κίνηση διεξάγεται με ρυθμούς “χελώνας”. Βρίσκομαι, λοιπόν, να οδηγώ το αυτοκίνητό μου κινούμενος... σημειωτόν. Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι από τον δεξί μου καθρέφτη ότι ένα αμάξι επιχειρεί - όχι και τόσο... διακριτικά - να με προσπεράσει από τα δεξιά και να μπει μπροστά μου.

Η κυρία που βρίσκεται στη θέση του οδηγού κρατά με το ένα χέρι (το αριστερό) το κινητό της και με το άλλο το τιμόνι.

Η εν λόγω κυρία αρχίζει να στρίβει προς τα αριστερά ενώ βλέπει ότι εγώ δε σταματάω να κινούμαι. Σημαντική λεπτομέρεια: Η οδηγός δεν έχει βγάλει φλας, ούτε βέβαια μου έκανε κάποιο νεύμα ή κάποια χειρονομία για να της παραχωρήσω προτεραιότητα. Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση “συνεννόησης” και αποφασίζω απλά να την αφήσω να περάσει μπροστά μου: Σε διαφορετική περίπτωση το πιθανότερο “σενάριο” θα ήταν το αυτοκίνητο της κυρίας να... “ακουμπούσε” το δικό μου και τότε ο εκνευρισμός μου θα ήταν πολύ μεγαλύτερος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News