"Μικρά κ' Περίεργα"

Χωρίς φλας, αλλά με το κινητό ανά χείρας

Αυτόπτης μάρτυρας μιας τραγελαφικής κατάστασης στη Λεωφόρο Κνωσού

Τη χθεσινή ημέρα, υπήρξα μάρτυρας - για άλλη μια φορά - μιας ακόμη ιστορίας... οδηγικής παράνοιας στους δρόμους του Ηρακλείου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι, ξεκινάω από το κέντρο και ανεβαίνω την Κνωσού, η οποία - ως συνήθως - τις μεσημβρινές ώρες έχει πολλή κίνηση.

Μετά τα φανάρια, στη γέφυρα της Κνωσού, τα αυτοκίνητα εισέρχονται σταδιακά σε μια... λωρίδα κυκλοφορίας και η κίνηση διεξάγεται με ρυθμούς “χελώνας”. Βρίσκομαι, λοιπόν, να οδηγώ το αυτοκίνητό μου κινούμενος... σημειωτόν. Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι από τον δεξί μου καθρέφτη ότι ένα αμάξι επιχειρεί - όχι και τόσο... διακριτικά - να με προσπεράσει από τα δεξιά και να μπει μπροστά μου.

Η κυρία που βρίσκεται στη θέση του οδηγού κρατά με το ένα χέρι (το αριστερό) το κινητό της και με το άλλο το τιμόνι.

Η εν λόγω κυρία αρχίζει να στρίβει προς τα αριστερά ενώ βλέπει ότι εγώ δε σταματάω να κινούμαι. Σημαντική λεπτομέρεια: Η οδηγός δεν έχει βγάλει φλας, ούτε βέβαια μου έκανε κάποιο νεύμα ή κάποια χειρονομία για να της παραχωρήσω προτεραιότητα. Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση “συνεννόησης” και αποφασίζω απλά να την αφήσω να περάσει μπροστά μου: Σε διαφορετική περίπτωση το πιθανότερο “σενάριο” θα ήταν το αυτοκίνητο της κυρίας να... “ακουμπούσε” το δικό μου και τότε ο εκνευρισμός μου θα ήταν πολύ μεγαλύτερος...

ΝΑΣ

Σχόλια