"Μικρά κ' Περίεργα"

Επιτέλους πληροφοριακές πινακίδες στον Άγιο Νικόλαο

Να και μια θετική πρωτοβουλία που θα έπρεπε βέβαια να είχε πάρει “σάρκα και οστά” εδώ και καιρό. Μιλάμε για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε διάφορα σημεία του Αγίου Νικολάου

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον τοπικό Σύλλογο Επιχειρηματιών Εστίασης.

«Μετά τη μέτρηση της απόδοσης του λιμανιού του Αγίου Νικολάου ως προορισμού κρουαζιέρας, προχωρά με συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα στην αναβάθμιση της υπηρεσιακής λειτουργίας του λιμένα και των επιβατών του.

Στα πλαίσια αυτά, ολοκληρώθηκε σήμερα άλλη μια καινοτομία, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λασιθίου, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τον Σύλλογο Καφέ-Εστίασης, με την τοποθέτηση 10 έξυπνων φορητών πληροφοριακών πινακίδων σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του λιμανιού και της πόλης. Κάθε πινακίδα περιγράφει κομμάτι του πολιτισμού, της ιστορίας, της αργοδιατροφής ή της τοπικής επιχειρηματικότητας, με σκοπό να δώσει στον κάθε επισκέπτη τη σωστή πληροφορία και να τον παροτρύνει να καταναλώσει στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος, έχει τη δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες για τον Δήμο Αγίου Νικολάου με τη χρήση μιας έξυπνης σφραγίδας QR, που είναι εκτυπωμένη στον χάρτη. Στο μέλλον θα μπορούν να προστεθούν έξτρα πληροφορίες αλλά και σε άλλες γλώσσες με τη μορφή σφραγίδων QR», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση...

 

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια