Να κοπεί ή να μην κοπεί αυτός ο Φίκος; Ιδού η απορία!

Περίεργα
Να κοπεί ή να μην κοπεί αυτός ο Φίκος; Ιδού η απορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φίκος αυτός, φυτό γλάστρας, βρίσκεται φυτεμένος στη λεωφόρο Δικαιοσύνης μπροστά από την αίθουσα συνεδριάσεων του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, δίπλα στο περίπτερο από την παλιά Τουριστική Αστυνομία.

Το φυτό γλάστρας, εσωτερικού χώρου κυρίως, κακώς έχει φυτευτεί τόσα χρόνια στο έδαφος! Και τώρα αυτό φαίνεται... Δείτε, έριξαν τα σενάζια, τα μπετά και άφησαν το τετράγωνο παρτέρι γύρω από το φυτό. Ο φίκος, εντωμεταξύ, έχει ως φαίνεται, χωρίς να είμαι και ειδικός, επιφανειακές αλλά δυνατές ρίζες.

Εξάλλου όλα τα φοινικοειδή κοντά σε μπετά, ειδικά όταν δεν έχουν οπλισμό, είναι σύνηθες να προκαλούν ζημιές. Για παράδειγμα, πολλοί λένε «μη φυτεύετε φίκους και φοίνικες κοντά στα θεμέλια σπιτιού, γιατί οι ρίζες μεγαλώνουν και φουσκώνουν τα τσιμέντα»! Βλέπετε ήδη ότι το μισό ριζικό τμήμα του φοίνικα είναι εκτός παρτεριού.

Όμως, από την άλλη, ο Δήμος Ηρακλείου προφανώς και το προσμετρά ανάμεσα στα δέντρα που θα αποφευχθεί η κοπή τους με τη μετατόπιση του άξονα της λεωφόρου Δικαιοσύνης. Εδώ γεννάται ένα υπαρξιακό ερώτημα, σαιξπηρικού τύπου, με αμλετικές διαστάσεις: Να κοπεί ή να μην κοπεί; Ιδού η απορία!

Σημείωση: η φωτογραφία τραβήχτηκε απόγευμα Σαββάτου. Αν χθες κόπηκε, απλώς δεν το γνώριζα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News