Από σακούλες μέχρι... μπουκάλι χλωρίνης, όλα πεταμένα έξω από το Θεατρικό Σταθμό

Περίεργα
Από σακούλες μέχρι... μπουκάλι χλωρίνης, όλα πεταμένα έξω από το Θεατρικό Σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες σκουπίδια αντικρύζει κανείς έξω από το Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Τα λόγια είναι περιττά όταν κάποιος πηγαίνει να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση και αυτό που βλέπει έξω από το χώρο είναι ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Δυστυχώς, πρόκειται για συνηθισμένες εικόνες που «μιλούν» από μόνες τους και τις βλέπουμε τα τελευταία χρόνια έξω από το Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Αυτές οι φωτογραφίες, τις οποίες έστειλε στο neakriti.gr αναγνώστης, δεν τιμούν σε καμία περίπτωση την πόλη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για ένα χώρο που παράγει τέχνη.

Πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, χαρτιά, πλαστικές σακούλες… μέχρι και μπουκάλια χλωρίνης είναι πεταμένα στη γύρω περιοχή. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που γίνεται γνωστό ότι στις θάλασσες τα πλαστικά αυξάνονται, ζώα σκοτώνονται και η αποσύνθεση αυτών των υλικών χρειάζονται χρόνια.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η πρώτη σκέψη είναι πως δε φταίει μόνο ο εκάστοτε υπεύθυνος για την περιοχή όπου υπάρχουν τόσα σκουπίδια. Και εμείς οι ίδιοι που πετάμε ό,τι κρατάμε, στο δρόμο… χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να αναλογιστούμε τη μεγάλη καταστροφή που συντελείται για το περιβάλλον, έχουμε τεράστια ευθύνη.

Φυσικά και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν τις ευθύνες τους αφού είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τόσα απορρίμματα εκτός κάδου, και δη έξω από ένα χώρο όπως ο Θεατρικός Σταθμός.

Αυτά τα σκουπίδια, πάντως, σίγουρα δε βρίσκονται μόνο μία μέρα εκεί…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News