"Μικρά κ' Περίεργα"

Φράκαραν τρία λεωφορεία στο κέντρο εξαιτίας... ασυνείδητου

Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο του Ηρακλείου.

Δεν είναι μέρες, όπως μας γράφει ο αναγνώστης μας Ε.Σ., που βρέθηκε μπροστά σε αυτό το σκηνικό στον κυκλικό μεταξύ «Αστόριας» και Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

«Τρία λεωφορεία, εν προκειμένω τουριστικά, το ένα πίσω από το άλλο, προσπαθούσαν να στρίψουν στον κυκλικό. Είχαν φρακάρει. Πίσω ερχόταν και ένα αστικό, ενώ στην οδό Ανεμογιάννη, βλέπετε, ήταν άλλο σταματημένο. Το κομφούζιο είχε δημιουργηθεί γιατί ένας οδηγός Ι.Χ. είχε σταματήσει για λίγο στο μικρό κατηφοράκι που οδηγεί προς Δουκός Μποφόρ και λεωφόρο Ικάρου.

Τα κορναρίσματα και το κομφούζιο δε χωρούν σε καμία περιγραφή. Η ασυνειδησία του οδηγού είναι ασυγχώρητη, αλλά συγχωρήστε μου αυτό: Πιστεύω ότι τόσα λεωφορεία, τουριστικά ή αστικά ή και υπεραστικά, σε αυτήν την πόλη δε χωράνε! Και τώρα που πεζοδρομείται, καλό θα ήταν τα λεωφορεία να είναι μίνι-μπας και όχι λεωφορεία, που απλώς τα “βαφτίσαμε” μικρά χωρίς να είναι!

Είναι και οι κλειστοί δρόμοι που παραμένουν κλειστοί και θα παραμείνουν για καιρό, αφού τα έργα ανάπλασης έχουν ρυθμό χελώνας... που επιτείνουν το πρόβλημα! Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι τα μεγάλα οχήματα σε καμία παλιά πόλη που σέβεται την ιστορία της δεν έχουν χώρο!».

Λ.Σ.

Σχόλια