Προσοχή στους… «γιατρούς» του διαδικτύου

Περίεργα
Προσοχή στους… «γιατρούς» του διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή με τα αναληθή δημοσιεύματα για τα εμβόλια που «κυκλοφορούν» στο internet

Γι’ άλλη μια φορά το διαδίκτυο έκανε το θαύμα του και επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως μέσο μετάδοσης αναληθών και ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών, ειδικά από σελίδες που δεν έχουν απολύτως καμία εγκυρότητα. Η διάδοση πληροφοριών γίνεται με τρόπο ανεξέλεγκτο και δε φιλτράρεται από κανέναν ή καμία.

Το αποτέλεσμα είναι ο καθένας να παίζει τον ρόλο του φιλοσόφου, επιστήμονα, βιολόγου και τώρα... ιατρού.

Καλά ακούσατε. Τα εμβόλια είναι, λέει, καρκινογόνα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αντί να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε επιστήμονες, όπως στον Λουδοβίκο Παστέρ και άλλους, που έσωσαν την ανθρωπότητα από ασθένειες που πέθαινες με το παραμικρό εξαιτίας των εμβολίων, τώρα κατηγορούμε ευθέως τους εμβολιασμούς και τους θεωρούμε καρκινογόνους. Το ελληνικό δαιμόνιο σε όλο του το μεγαλείο...

Ακούστε όμως την αλήθεια: Σε κάθε επιτυχία, πάντα θα υπάρχει η φωνή που θα έχει τον ρόλο της “αντιπολίτευσης” ή του “αντιρρησία”. Τα εμβόλια όχι μόνο δεν είναι καταστροφικά, αλλά είναι ανόητοι και επικίνδυνοι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Δυστυχώς, το διαδίκτυο διοχετεύει αυτές τις πληροφορίες, αφού δεν υπάρχει έλεγχος, με αποτέλεσμα να γίνουν αποδεκτές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από μια σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Προσωπικά πιστεύω πως έπρεπε να υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή που να ρυθμίζει την επαληθευσιμότητα τέτοιων πληροφοριών. Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει “το μακρύ και το κοντό του”... Και ας αφήσουμε όλες αυτές τις συνωμοσιολογικές θεωρίες στην άκρη γιατί μόνο κακό μας κάνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News