Στο ίδιο έργο θεατές: «Ξεχείλισε» ξανά ο κάδος του πάρκινγκ

Περίεργα
Στο ίδιο έργο θεατές: «Ξεχείλισε» ξανά ο κάδος του πάρκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε λογής σκουπίδια έχουν… «υπερχειλίσει» και πάλι τον κάδο που βρίσκεται σε δημοτικό πάρκινγκ στο κέντρο του Ηρακλείου

«Δεν πάει άλλο» η κατάσταση με τα σκουπίδια σε δημοτικό πάρκινγκ σε σημείο της τάφρου των Ενετικών Τειχών, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσίευση της κ. Μαραβελάκη στη σελίδα «Ζωόφιλη Δράση» στο Facebook, τα καλαθάκια απορριμμάτων του εν λόγω πάρκινγκ έχουν «ξεχειλίσει» από τα σκουπίδια.

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε η ίδια, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας: Πλαστικά ποτήρια, σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, μέχρι και κούτες, «συνθέτουν» ένα σκηνικό που, σίγουρα, δεν αρμόζει στην εικόνα της πόλης του Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως η ίδια αναφέρει στη δημοσίευσή της, η ίδια εικόνα επικρατούσε στο συγκεκριμένο πάρκινγκ και στις αρχές του περασμένου μήνα, όποτε και η κ. Μαραβελάκη δημοσίευσε ξανά τις εικόνες «ντροπής» και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η αποκομιδή των σκουπιδιών πραγματοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Η αιχμηρή - αν μη τι άλλο - δημοσίευση της κ. Μαραβελάκη καταλήγει με τη φράση: «Αν είναι στο Δήμο Ηρακλείου να καθαρίζονται δημοτικοί χώροι μόνο μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, να μας το πείτε, την δημοσιοποίηση να την κάνουμε πρόγραμμα και καθήκον».

Όπως και να έχει, πάντως, οι δημότες του Ηρακλείου, αλλά και όσοι περνούν από το σημείο, θα μπορούσαν να προσέχουν περισσότερο πως «πετούν» τα σκουπίδια τους, ώστε να μην επιδεινώνεται η υφιστάμενη κατάσταση.

Αναλυτικά η δημοσίευση της κ. Μαραβελάκη:

«Το δις (τρις, τετράκις, πεντάκις... εκατοντάκις, κ.λπ.) εξαμαρτείν, ουκ ανδρός πολιτικού σοφού. Αυτό το παρκινγκ αυτοκινήτων στην τάφρο των Ενετικών Τειχών, μάλλον είναι στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου να μην καθαρίζεται από τα απορρίμματα. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από δημοσίευση μας την 1η Αυγούστου 2018, τότε που δεν είχε γίνει αποκομιδή σκουπιδιών από τα καλαθάκια του παρκινγκ πάνω από δυο μήνες. Η δημοσίευση του θέματος έφερε το καθάρισμά τους σε λίγες ώρες μέσα.

Σήμερα, 36 ημέρες μετά, τα καλαθάκια είναι ξέχειλα από σκουπίδια ξανά, γιατί όλο αυτό το διάστημα κανείς από το Δήμο Ηρακλείου δεν ασχολήθηκε ξανά με το άδειασμά τους. Αν είναι στο Δήμο Ηρακλείου να καθαρίζονται δημοτικοί χώροι μόνο μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, να μας το πείτε, την δημοσιοποίηση να την κάνουμε πρόγραμμα και καθήκον.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News