Το σαπούνι της Ροδιάς και ο Κουκιαδάκης

Περίεργα
Το σαπούνι της Ροδιάς και ο Κουκιαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το σαπούνι που έκαναν οι κάτοικοι στη Ροδιά είναι αρκετά μεγάλο για να μας... “ξεπλύνει” όλους»...

Φράση με νόημα, που ανήκει στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Αν αναλύσει κάποιος τη φράση του κ. Κουκιαδάκη, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα.

Ναι. Σε μια εποχή που έχει χαθεί από την κοινωνία η οικολογική συνείδηση... σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια έχει κλειστεί στο “καβούκι” της και δεν ανοίγεται εύκολα απέναντι στις άλλες οικογένειες, σε μια εποχή που όλα λειτουργούν στον βωμό του συμφέροντος και του χρήματος, δεν είναι καθόλου απλό και λίγο μια κοινωνία ενός χωριού να προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα: την κατασκευή σαπουνιού 1.175 μέτρων για το Βιβλίο Γκίνες. Και δεν είναι το αποτέλεσμα... Είναι όλο αυτό το δημιούργημα.

Η φιλοσοφία και η προσφορά. Και, ταυτόχρονα, συνδυάζεται και με μια σειρά άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Και το χωριό πλημμύρισε από κόσμο την περασμένη Κυριακή. Επομένως, ναι. «Το σαπούνι μάς ξεπλένει όλους»... Όλους όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Όλους όσοι έχουν συμβάλλει στο να οδηγηθούμε στην κρίση και την εσωστρέφεια. Και σε αυτούς τους “όλους” εντάσσονται οι πάντες. Γιατί όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Και ήρθε ο καιρός να τις αναλάβουμε και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη, διαφορετική κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News