Αυτή είναι η «θέα» των μαθητών από τα παράθυρα του σχολείου τους…

Περίεργα
Αυτή είναι η «θέα» των μαθητών από τα παράθυρα του σχολείου τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατειλημμένο» από κάθε λογής σκουπίδια είναι μέρος του πεζοδρομίου επί της οδού Παρασκευοπούλου στο Ηράκλειο

Μετά βίας χωράει να περάσει ένας πεζός από το συγκεκριμένο σημείο στο πεζοδρόμιο της οδού Παρασκευοπούλου στο Ηράκλειο.

Πρόκειται, μάλιστα, για ένα σημείο ακριβώς απέναντι από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας! Σακούλες, χάρτινες κούτες, χαρτιά, μπουκάλια και αποφάγια βρίσκονται… απλωμένα πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι πεζοί να χωρούν μετά βίας! Για να μη συζητήσουμε για μητέρες με παιδικά καροτσάκια, ή για ΑμεΑ, τόσο τυφλούς, όσο και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Και όλα αυτά, ακριβώς απέναντι από τις αίθουσες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την εικόνα που αντικρύζουν καθημερινά - από τα παράθυρα του σχολείου τους - οι μαθητές, όσο και για την υγεία τους.

Σημειώνεται, δε, ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν… «βολευτεί» να αφήνουν τα σκουπίδια τους στο συγκεκριμένο σημείο, μπροστά από σπίτι το οποίο - πιθανότατα - είναι ακατοίκητο, καθώς, διαφορετικά απορρίμματα βρίσκονται στο σημείο, σε καθημερινή βάση.

Και για του λόγου το αληθές, η ακόλουθη φωτογραφία «τραβήχτηκε» στις 20 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, το θετικό είναι ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου φαίνεται να γνωρίζουν για αυτή την ιδιότυπη, μίνι… «χωματερή» που έχει δημιουργηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο, καθώς το σημείο καθαρίζεται, μέχρι να… ξαναγεμίσει σακούλες και κάθε λογής σκουπίδια που γίνονται «λεία» για τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ελάχιστοι κάδοι απορριμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News