Τι είναι το ποδήλατο και τι το... μηχανάκι;

Περίεργα
Τι είναι το ποδήλατο και τι το... μηχανάκι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής δρ. Γ. Ζουγανέλης προχωρά σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά στην Κρήτη

Μια καταγγελία προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα έκανε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο γνωστός καθηγητής δρ. Γ. Ζουγανέλης.

Στην καταγγελία έχει βάλει δύο τροχοφόρα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, πωλούνται ως ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ στην πραγματικότητα είναι μηχανάκια αφού έχουν γκάζι στο χέρι, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής. Μάλιστα, έχει δώσει και σχηματικά σκίτσο για να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ του ηλεκτρικού ποδήλατου από ένα μηχανάκι.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

«Αυτό που βλέπετε, κύριοι, είναι ηλεκτρικό ποδήλατο (δεν μπορείτε να το φτιάξετε στην Ελλάδα, εννοείται. Δεν είναι ελληνικός ζεόλιθος).

Αυτά τα λέμε μηχανάκια, γιατί έχουν στο χέρι το γκάζι, βάσει του ελληνικού ΚΟΚ. Δεν τα λέμε ποδήλατα και τα πουλάμε σαν ποδήλατα. Κατανοητόν;

Η Ελληνική Τροχαία το αμελεί το θέμα. Γιατί το αμελεί; Τι κερδίζει για να το αμελεί; Κάτι θα κερδίσει... Κανένας δε γεννήθηκε τυφλός... Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν για υποβοήθηση τον μηχανισμό των πεντάλ και όχι για ξεκάρφωμα.

Σας καλώ να το ελέγξετε και να ελέγξετε και τον διοικητή Τροχαίας της Κρήτης. Κατά τη γνώμη μου παρανομεί.

Αν σκοτωθεί κανείς στην Κρήτη από τη χρήση τους, γιατί δεν απαιτούν δίπλωμα οδήγησης, ασφάλιση και πινακίδες κυκλοφορίας (στην Ιαπωνία απαιτούν με νόμο τα συγκεκριμένα, όπως και τα πλήρως υποβοηθούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα), θα είστε υπεύθυνοι. Αντίγραφο της καταγγελίας θα πάει και αλλού.

Έχετε 24 ώρες. Περιμένω απάντηση.

Καθηγητής δρ. Γ. Ζουγανέλης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News