Σκουπίδια με φόντο το ηλιοβασίλεμα…

Περίεργα
Σκουπίδια με φόντο το ηλιοβασίλεμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Παρέλαση" κάνουν κάθε λογής σκουπίδια στην πολυσύχναστη - αν μη τι άλλο - περιοχή του Καράβολα, μια "ανάσα" από το κέντρο του Ηρακλείου

Από τη μία το μεγαλοπρεπές «Φρούριο της Θάλασσας» του Ηρακλείου, από την άλλη το Αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα που «χάνεται» πίσω από τα βουνά της Κρήτης και στη μέση… κάθε λογής σκουπίδια!

Αυτή είναι η εικόνα που θα συναντήσει όποιος βρεθεί στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, καθώς, αμέτρητα σκουπίδια βρίσκονται στην ακτή, περιμένοντας κάποιον να τα μαζέψει και να αναδείξει την περιοχή, όπως της αξίζει.

Οι φωτογραφίες τις οποίες απέστειλε στο neakriti.gr ο προβληματισμένος νεαρός δημότης του Ηρακλείου, Λ.Μ., είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

Σκουριασμένα σίδερα, ξύλα, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, αποτσίγαρα και κάθε λογής σκουπίδι βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε ένα σημείο που, για χρόνια, «πάλευε» να αναδειχθεί.

Πρόκειται για μία περιοχή την οποία επισκέπτονται καθημερινά οικογένειες με τα παιδάκια τους, τουρίστες, ηλικιωμένοι, νεαροί, ποδηλάτες και αθλητές, κι όμως, κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, προκειμένου η περιοχή να καθαριστεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Λ.Μ.: «Δε γίνεται καμία προσπάθεια για την απομάκρυνσή τους (σ.σ. των σκουπιδιών)», τα οποία, μάλιστα, όπως ο ίδιος σχολιάζει, βρίσκονται για αρκετό καιρό στο συγκεκριμένο σημείο.

Βέβαια, για το συγκεκριμένο - όχι και τόσο τιμητικό για την πόλη μας - θέαμα δεν ευθύνονται μόνο οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες δεν προβαίνουν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών. Είτε τα σκουπίδια ξεβράστηκαν από τη θάλασσα, είτε έπεσαν στο σημείο, είτε ακόμη κι αν τα μετέφερε εκεί ο αέρας, ανθρώπινο ήταν το χέρι που τα πέταξε εξ’ αρχής…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News