Τοποθετήθηκε αλλά δε λειτούργησε η ράμπα!

Περίεργα
Τοποθετήθηκε αλλά δε λειτούργησε η ράμπα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρία χρόνια μετά την πανηγυρική τοποθέτησή της στην παραλία της Ιεράπετρας, η ράμπα για άτομα με κινητικές δυσκολίες τείνει να μετατραπεί σε διακοσμητικό στοιχείο»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, στις 10 σήμερα το πρωί, προχωρούν κάτοικοι της περιοχής για τη ράμπα των ΑμεΑ στην παραλία του Δήμου, που τοποθετήθηκε εδώ και τρία χρόνια και δεν έχει λειτουργήσει.

Σε ανακοίνωσή τους, που είναι ενυπόγραφη από τους Γεώργιο Πακιουφάκη, Αικατερίνη Σουργιαδάκη, Χρήστο Κωστόπουλο, Κων/νο Ρουμπάκη και Γ. Ψαρουδάκη, αναφέρεται: «Τρία χρόνια μετά την πανηγυρική τοποθέτησή της στην παραλία της Ιεράπετρας, η ράμπα για άτομα με κινητικές δυσκολίες τείνει να μετατραπεί σε διακοσμητικό στοιχείο, αφού τον περισσότερο καιρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας (αυτή τη χρονιά λειτούργησε συνολικά 19 μέρες).

Το πρόβλημα, πέρα από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τοποθέτησης της ράμπας, που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι (6 Ιούλη φέτος), συνοψίζεται στην έλλειψη κατάλληλης στήριξης του τμήματός της που βρίσκεται μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη βύθισή του.

Ωστόσο, ενώ η δυσλειτουργία παρουσιάστηκε από την αρχή και, άρα, είναι γνωστή εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει υπάρξει φροντίδα για την αποτελεσματική και μόνιμη επίλυσή της.

Την περυσινή χρονιά υπήρξε μια προσωρινή λύση που επέτρεψε τη χρήση της ράμπας, σχεδόν απρόσκοπτα, για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Για άγνωστους λόγους, η δημοτική Αρχή αρνείται φέτος να την επαναλάβει.

Υπενθυμίζουμε πως για τους περισσότερους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αυτή η ράμπα, που με τόσο ενθουσιασμό χαιρετίστηκε η τοποθέτησή της, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να απολαύσουν, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τη θάλασσα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πολλοί με τις οικογένειές τους έρχονται από άλλες πόλεις και άλλους νομούς για πολυήμερες διακοπές στην πόλη μας ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Απαιτούμε από τη δημοτική Αρχή να δώσει επιτέλους λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα, δυστυχώς ένα από τα πολλά, που αφορά μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να υφίστανται μεταχείριση πολιτών β’ κατηγορίας. Η ευαισθησία και ο πολιτισμός όλων μας κρίνεται στην πράξη, με έργα κι όχι με λόγια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News