Τι Μπαλί, τι Κρήτη...

Περίεργα
Τι Μπαλί, τι Κρήτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων προορισμών του κόσμου για το 2018 βρίσκεται η Κρήτη

Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μπαλί και… Κρήτη: Αυτά είναι τα 5 πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που - όπως κάθε χρόνο - πραγματοποίησε φέτος το TripAdvisor.

Το γνωστό site ανακοίνωσε τους 25 κορυφαίους προορισμούς ολόκληρου του κόσμου για το 2018, με την Κρήτη να βρίσκεται στην 5η θέση, «πίσω» από το Παρίσι - το οποίο ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προορισμός για το 2018 -, το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Μπαλί, από εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο.

Μάλιστα, στη σελίδα τους γράφουν τα εξής για την Κρήτη: «Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος.»

Σημειώνεται ότι στη «χρυσή» 25άδα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Κωνσταντινούπολη, η Νέα Υόρκη, η Τζαμάικα, το Ντουμπάι, το Τόκυο, το Νέο Δελχί, το Ρίο ντε Τζανέιρο και πολλοί ακόμη προορισμοί που, όμως,… δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το νησί μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News