Το γύρο του κόσμου κάνει η… «ευρωπαϊκή» εκδοχή του Κρητικού ντάκου

Περίεργα
Το γύρο του κόσμου κάνει η… «ευρωπαϊκή» εκδοχή του Κρητικού ντάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «απόλυτο σνακ του καλοκαιριού» σε μία πιο… γκουρμέ εκδοχή

Το… γύρο του κόσμου κάνει ο Κρητικός ντάκος, προτεινόμενος ως… το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ!

Βέβαια, από ότι φαίνεται η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» στη γαστρονομική της στήλη, έχει μία πιο… γκουρμέ εκδοχή για τον Κρητικό ντάκο, τον οποίο προτείνει ως το «ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές Ημέρες του καλοκαιριού».

Μάλιστα, εκτός από μία σύντομη… ιστορική αναδρομή, στην οποία αναφέρεται ότι το κρητικό παξιμάδι αποτελούσε το «φαγητό των φτωχών» στην Ελλάδα, η εφημερίδα παρέχει όλες τις πληροφορίες στους Αυστριακούς για το πώς να… φτιάξουν μόνοι τους κρητικό παξιμάδι: «Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.

Ενώ για όσους δεν τα «πηγαίνουν καλά» με την κουζίνα, το δημοσίευμα τους ενημερώνει ότι μπορούν να βρουν Κρητικό ντάκο σε ελληνικά delicatessen της Βιέννης.

Η συνταγή

Έτσι, λοιπόν, αντί για ντάκο με φέτα, ελαιόλαδο και ρίγανη, η «Der Standard», προτείνει τη δική της… «εξευρωπαϊσμένη» εκδοχή με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί brimsen, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Διαβάστε το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News