"Μικρά κ' Περίεργα"

Τί είδε μία ταξιδιώτης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου;

Τι βλέπουν οι ταξιδιώτες στη νέα αίθουσα του αεροδρομίου;

Η νέα αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" εγκαινιάστηκε μετά τιμών και επαίνων πριν δυόμιση μήνες περίπου και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι καθώς έχει την αίγλη μίας αίθουσας διεθνών προδιαγραφών.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν καθημερινά την αίθουσα αναχωρήσεων.

Ωστόσο Κρητικιά που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία πρόσεξε ότι η αίθουσα ήταν βρόμικη. Η νεαρή μένει στο εξωτερικό, κατέβηκε στην Κρήτη για λίγες μέρες και αναχώρησε από Ηράκλειο για Αθήνα και από εκεί για τον τόπο διαμονής της. Έχει συνηθίσει λοιπόν να βλέπει περιποιημένους και καθαρούς τους δημόσιους χώρους στις πόλεις που ταξιδεύει.

Τα σχόλια της ήταν πολύ θετικά για την αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. «Καλύτερα και από τις Βρυξέλλες» ήταν συγκεκριμένα το εγκωμιαστικό σχόλιο της κοπέλας για την αίθουσα.

Την ίδια στιγμή όμως δε μπόρεσε να αδιαφορήσει για τις εικόνες με τα μπουκάλια πεταμένα στο πάτωμα δεξιά κι αριστερά, πεταμένα τσιγάρα και υπολείμματα τροφών εδώ κι εκεί.

Εικόνες που προκαλούν θλίψη για το ότι ένα νέο έργο δε μπορεί να μείνει στο υψηλό επίπεδο που παραδόθηκε ούτε καν δύο μήνες. Βέβαια δε μπορούμε ούτε εμείς να παραβλέψουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε high season, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο είναι εκατοντάδες καθημερινά και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου υπερβάλλουν εαυτόν για να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο επισκεπτών, που ενδεχομένως υπερβαίνει τις δυνατότητες του υφιστάμενου αεροδρομίου.

Οφείλουν λοιπόν, όχι μόνο οι υπάλληλοι, μα και οι ταξιδιώτες που κάνουν χρήση των χώρων του αεροδρομίου να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τους κανόνες καθαριότητας. Είναι ευθύνη όλων η νέα αίθουσα αναμονής να παραμείνει λαμπερή όπως την ημέρα των εγκαινίων της.

Μ.Αγ. - Ν.Μ.

Σχόλια